Diverse liv

Nu har jag läst det jag vill på nätet för ögonblicket. Jag har kollat Facebook, fått mejl om att jag missat att skicka med en bok till en kund på Bokbörsen (det var flera i samma beställning), har talat om att jag ska undersöka detta när jag är hemma hos mig igen på fredag. Molly ligger under min stol. Ibland vet jag inte om hon är inne eller ute… Jag ser att före detta maken har hörlurarna på och teven likaså. Jag har tagit ur hörapparaterna.

En rejäl regnskur under dagen, därefter mer eller mindre soligt.

På torsdag ska jag telefonintervjuas av journalist på Sydsvenskan, den 25 och 26 augusti kommer reportage om mig och min bok i Hemmets Veckotidning och Året Runt. Gillar inte tanken på telefonintervju, men inser att det kanske är det enda möjliga. Hör ibland dåligt i telefon, men det får väl gå. Vad jag ska säga går inte att förutbestämma, det får bli som det kan. Kul med intresset. Förlaget planerar ljudbok, den uppläsare de föreslagit gillar jag också.

Glömde köpa ägg när jag var i byn och handlade, men kom ihåg att lägga bok på brevlådan och lämna tillbaka sonens låneböcker till biblioteket. Och slänga alla sorterade förpackningar. Allt ryms inte samtidigt i min hjärna numera. Något fallerar ofta, tur att det just nu enbart var ägg, när det ändå finns sex dylika i kylen.

Helgen kommer förmodligen att tillbringas i Sundbyberg. Yngste sonen är hemma hos mig, den andre med familj fiskar kräftor här på landet och före detta maken stannar med dem. Molly följer med mig. Ser fram emot en lugn och mycket stillsam helg, utan åtaganden mer än att möjligen tvätta ett täcke från landet om tvättstugan är ledig. Och kanske hitta födelsedagspresent åt sonen som fyller femtio om ett par veckor… Kanske städa också, det är ett tag sedan sist, vi har varit på landet hela sommaren.

Jag ska också se till att göra en god middag bara åt mig, och dricka ett gott vin till.

brown eggs on brown wooden bowl on beige knit textile

Photo by Pixabay on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Diverse liv

 1. Fredrik i EU skriver:

  Underbart! Ser frm emot resultatet!

  Gilla

 2. tantenstanttankar skriver:

  Så roligt att läsa om intervjuer och bokmässa. Det är förhoppningsvis bara början på äventyret, och med ditt lugn och sunda förhållningssätt till uppståndelsen kan det inte gå mer än lysande bra.
  Varmt lycka till med förberedelser, boksläppet och allt därefter!

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Varmt tack för uppmuntrande ord – de behövs!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s