Hundmat hem

Onsdag, golven är avtorkade. Även om Molly fick mycket kort päls i somras fäller hon hår. Båda sängarna är nybäddade med rena lakan, frukostdisken avklarad, en tvättmaskin går. Hoppas solen fortsätter lysa så att tvätten kan torka utomhus.

Det är Agnes som sitter här och skriver idag. Hon har just inget annat att göra. Läslusten är just nu liten. Alldeles nyss kom en snäll man uppför stigen med en 12 kg tung kartong med hundmat som hon nu tagit hand om. Fantastiskt att slippa bära hem den själv, får nog börja med människomaten också via nätet. Ser ju leveransbilarna härute, så det fungerar.

Plockade kantareller på eftermiddagen, med Molly. Båda kom hem trötta, med ganska mycket svamp. Nu är den rensad och stekt, passar nog på sonens västerbottensostpaj när han firas av grannarna här ute. Vi åt idag finskrubbad gotländsk god potatis, sylta och rödbetor – ost därefter.

Sol fortfarande, en stund såg det ut som dimmoln, men de försvann. Tvätten är torr och intagen, torkställningen undanställd. En av före detta makens sovtröjor har nu sjungit sin sista vers, nästa stadium är fönstertrasa. Sonen och hans vän kommer inte hem till mitt hus, det innebär att jag kan åka hem i helgen, härligt.

Agnes är trött nu, mätt och trött. Före detta maken har diskat, hon har bara suttit. Och Molly ligger under hennes stol. Dagen är snart gången.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s