Telefonintervjuad

Den som läste min sida på Facebook i morse kan hoppa en bit ner i texten…

”Har använt större delen av den senaste timmen till att leta efter en av mina hörapparater. Visste att jag flyttat båda från skrivaren när jag skulle skriva ut. Hittade bara en när de sedan skulle in i öronen. Har nu plockat upp alla döda flugor längs golvlisterna runt fönsterväggen, krupit omkring på golvet, ruskat hundens bädd och mattan, tittat misstänksamt på Molly. När jag skulle lägga undan ett par solglasögon lyfte jag på mina som jag flyttade på i morse. Där hängde hörapparaten, på ena skalmen…

Skönt, eftersom jag ska telefonintervjuas om en halvtimme. Nu har jag inget att skylla på om det inte går som det ska!”

Nu är det snart eftermiddag. En sorgmantel fladdrar förbi. Molly drar sin vattenskål med sig i kopplet när hon förflyttar sig. Jag förflyttar mig och hindrar skålen från att välta. Hon lägger sig bredvid sin bädd här på altanen. Vackert väder, en pessimist ser kanske åska och regn i den mörknande himlen bortöver, men inte jag, inte ännu.

Telefonintervjun avklarad, resultatet får jag se innan det går till tryck i Sydsvenskan. Tycker fortfarande inte om att pratas med via telefon, hör dåligt även med hörapparat i. Kändes inte som om det blev mycket sammanhang, men det visar sig. Vi pratade om tystnad och skam, om att kvinnliga spelberoende/-missbrukare tycks öka, lite om aggressiv spelreklam och om statens dubbla roller i sammanhanget. Om att jag åker till Bokmässan i Göteborg fredag-lördag sista helgen i september. Om spelpaus.se och om skyldigheten sedan 2018 för kommuner och landsting att förebygga och vårda spelberoende människor. Och om att skrivandet var det, är det, som får mig att låta bli att spela på internetcasinon. Varje dag låter jag bli, en dag i taget, ett ögonblick i sänder.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Telefonintervjuad

  1. bergalott skriver:

    Förstår att tappen i båten har farit sin kos. Det har varit en intensiv tid, mentalt om inte annat. Sådant märks kanske inte förrns allt är över. Tror mig även förstå att din närvaro på bokmässan blir en upplyftande tilldragelse som du ska se fram emot. Bygget är ju klart och du har bara att njuta av utsikten och bära med dig det upplyftande: Yes, jag gjorde det!
    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam ❤ ❤ ❤ .

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s