Stereotyper och release

Läser gratisböcker på Kindle/Amazon. Ibland dör någons älskade, ofta är den döda ung. Kvinna eller man. Och den efterlämnade, kvarvarande, överblivna möter efter stor tveksamhet, sju sorger och åtta bedrövelser åter kärleken. Ännu en himlastormande kärlek, ännu en lycka att bli förunnad.

Hmmm.

Om jag skriver om min längtan efter kärlek och närhet, och samtidigt berättar (för den som inte vet) att jag är sjuttiosju år, tämligen fattig, skrynklig och förmodligen fortfarande spelberoende, men inte spelmissbrukare. För närvarande. Vad händer då i läsaren?

Jag är fortfarande kvinna, i en gammal kvinnas kropp, med en gammal kvinnas händer – etcetera. Mina händer vill ännu smeka, min kropp vill ännu smekas. Och jag vill hitta en hand i sängen bredvid min när jag famlar där i mörkret. Vill att någon gläds åt att laga mig och sig en god middag, dricka ett glas vin eller flera, spela canasta (jag har nästan glömt hur det går till). Vill att någon flamsar i min närhet, och får mig att skratta. Vill att någon också när det behövs morrar åt mig. Får mig att lägga av och fundera ett varv till.

Nu är det inte så. Nu är ingen kärlek på ingång, ingen ”lycka” mig förunnad, en gång till. Kanske har jag redan fått mitt mått, det finns kanske en vågmästare någonstans som säger ”nog nu”. Så, jag läser och jag skriver. Ungefär som detta. Talar om för mig att jag ändå ännu finns, ännu har fingrar som skriver och en hjärna som för det mesta fungerar tillräckligt bra.

Och inombords finns min yngre kvinna fortfarande, inte så att jag önskar henne åter – men hon är livskraftig, hon har hittills överlevt det livet givit henne, även om hon förtvivlat. Hon vill inte vara ensam tills hon dör, hon vill vara nära någon igen, inte enbart som vårdande sin före detta anhörige. Hon vill både vara sig själv, för sig själv, och vara nära den älskade. Ibland.

Och så är det release för min bok, Free Spin. Den 6 september, 17.30 – 19.30 på Spelfriheten, Östermalmsgatan 84 i Stockholm. Kom och gör mig glad!!

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Stereotyper och release

  1. bergalott skriver:

    Du skriver det jag tillika känner. Bra så, och jag ska göra allt jag kan för att möta upp på stället. Inskrivet i kalendariet. Bara så du vet. ❤

    Gilla

  2. Ninna skriver:

    Hade jag bott i eller någorlunda nära Stockholm hade jag gärna kommit. Nu, för långt, för dyrt. Tyvärr. Lycka till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s