Free spin börjar se ut som en bok

Vacker, solig, aningen kylig onsdagsmorgon. Före detta maken sover fortfarande, hans frukostägg kallnar. Liksom det lilla som är kvar av mitt te i koppen. Vaknade som vanligt vid halv tre, var vaken några timmar och somnade om, tills Molly väckte mig vid åttatiden. Då ville hon gå ut, och det fick hon. Hon gör en snabb inspektionsrunda på egen hand och kommer igen efter några minuter.

Tvättmaskinen är igång. I morgon fyller vår älskade sondotter 21 år. Nästa vecka yngste sonen 50.

Dagen har gått över i kväll, med skiftande himmel. Jag har läst ett satt korrektur på min bok, och sett texten professionellt ordnad utan alla korrigeringar och skräp. För första gången kändes manuset som en bok. En häftig känsla. Har läst hela dagen, hittat lite småfel och korrigerat. Nu är mina ögon trötta, och jag med. Plågsam läsning, ibland bra läsning. Middagen blev förskjuten någon timme, grannhustrun kom in och undrade om det var något fel. Hon hade inte sett mig ute på hela dagen… Och Molly var så uttråkad att hon var spattig, blev väldigt glad när grannen kom in. Om det behövs så kan grannen passa Molly när jag inte kan. Så långt hade jag inte tänkt…

I morgon vill jag gå i skogen, kanske hitta kantareller, eller bara andas. Inte läsa korrektur, inte ha en uppfattning om huruvida omslag och baksidestext ska vara si eller sådan. Eller vart gratisexemplaren av min bok (läser vad jag skriver en gång, gratisex av min bok!) ska skickas. Kom fram till att jag hämtar dem på förlaget, kan inte nu bestämma var jag kommer att vara när/om de kommer.

”I morgon” är idag, torsdag, solen börjar ta sig igenom lite moln. Det blir skogen – med Molly i koppel – om några timmar. Förhoppningsvis hittar vi kantareller, har försökt träna henne men hon är tämligen ointresserad, sitter dock stilla medan jag plockar.

20190815_085655.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s