Tryckfärdigt

Tryckfärdigt korrektur. Idag har jag och Mia Fallby, som satt manuset, gått igenom de sista ändringarna. Nu kan det äntligen bli en bok. Hög tid, säger jag som talar om release den 6 september. Förlagschefen Ewa har förmodligen is i magen efter tio års verksamhet!!

Det känns inte riktigt verkligt. Och det är det ändå.

Jag försöker se till att vänner som kanske inte sett releaseinbjudan ska få veta – några svarar, andra inte. Det verkar ändå som om några kommer, vore ju inte så kul om jag och förlags-Ewa och Maja och Finn från Spelfriheten stode där ensamma den 6 september… Jag vet att jag kommer att sakna ”mannen min”, som han heter i Free Spin. Men jag kan inbilla mig att han är med mig där också, som för det mesta annars. ”Bortom nära” som vännen Svenarne uttrycker det.

Många vänner från mina första trevande inlägg, i min blogg och i 1av3.se, kommer heller inte att vara med mig annat än i tanken. Men ni ska veta att ni funnits där hela vägen fram till den här boken. Den som praktiskt och väldigt påtagligt har bistått mig är Helen Wohlin Lee. Jag hittar inte orden att uttrycka min tacksamhet för hennes ”pep talk” och hjälp. Utan henne hade det aldrig vågat bli någon bok.  Vi ses för första gången i verkligheten på releasen. Och vi känner varandra utan att ha mötts öga mot öga.

Det är min första release, har bara varit besökare på en tidigare. Vet inte hur sånt här går till, vet för all del inte hur det går till att vara med i ”efter 5” på TV4 heller. Men jag gillar att min bok lottas ut i M magasin, jag gillar att det kommer reportage i Året Runt, Hemmets Veckotidning och Sydsvenskan. Ser fram emot att presentera boken för många bibliotekarier i slutet av augusti, och har redan ont i fötterna inför Bokmässan i slutet av september. Mässor är inte snälla mot kroppen – hoppas intresset för boken balanserar det hela.

Tacksam för att Ann-Kristin Agesund låter mig sova hemma hos henne natten mellan fredag och lördag. Måste visst ladda ner en app (hur går sånt till?) för att kunna köpa tågbiljett från Göteborgt hem till Ann-Kristin. Det ordnar sig, det med. Ännu en generös vän från Facebook.

Just nu försöker jag säga mig att allt är bra. I alla fall allt som har med Free spin att göra. Men jag vill väldigt gärna att många av mina vänner – från 1av3 och Facebook – kommer och firar med mig den 6 september. Jack till exempel, var är du? Hur får jag tag på dig igen?

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s