”Nån gång får det vara färdigskämt”

Sitter ute med datorn, ser knappt skärmen. Konstigt hur markören försvinner så fort jag försöker skriva utomhus…

Rönnbären blir allt rödare, snart dags att plocka för rönnbärsgelé. Men först måste jag hämta saftmajan hemifrån. Tomma burkar har jag här, socker må handlas, kanske lite pektin också. Molly är ovanligt klängig idag, går jag in så gör hon det, går jag ut gör hon det också. Idag ska det tydligen inte vara många meter mellan oss. Vädret är lite ”ovädrigt”, kanske påverkar det henne. Kraftiga vindbyar, moln och ibland lite sol, så moln igen.

Avgrundsskall från grannhunden, där ligger Molly i lä. Hon lyssnar, men tycks inte bry sig. Nu fnysskäller hon lite på ett par som passerar nere på vägen, men ligger kvar. Hon tycker nog att vägen är hennes.

Forskning och framsteg vill också intervjua. Glädjande med intresse från så olika media som veckotidningar, kvinnomagasin, dagstidning och den här tidskriften. Och TV4. Ewa på Ordberoende förlag har uppenbarligen bra kontakter och är bra på det här med marknadsföring av förlagets böcker. Såg att hon inbjuder till kurs i just marknadsföring för författare. Hon vet vad hon pratar om.

Sitter fortfarande ute sen eftermiddag. En av mina bloggläsare med gott omdöme (min grundade uppfattning efter att ha haft henne som kund) tycker att jag ska skriva en kärleksroman, om mannen min och mig. ”Du skriver bra.” Tack, säger jag.

En annan bloggläsare undrar om jag jobbat med skrivande professionellt, eftersom jag skriver bra. (Just nu tar jag alla chanser att skryta obehärskat.) Svaret är nog nej, även om jag ansvarade för mjölkförpackningstexter en gång i tiden, och för ännu längre sedan också jobbat på bokförlag. Inte skrivit själv just, förrän i samband med livskraschen och det öppna bloggandet om mitt spelmissbruk.

Kanske är det dags att sluta skämmas (Nemo: nån gång får det vara färdigskämt, P-O Enquist ”man kan inte ha syndaångest jämt”.) Jag närmar mig ett mindre skamset tillstånd.

selective focus photography of red fruits with snow

Photo by Nadine Wuchenauer on Pexels.com

Riktigt så här frusna är inte rönnbären ännu…

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Nån gång får det vara färdigskämt”

  1. Ninna skriver:

    Jag tycker också du skriver väldigt bra, en anledning till att det är roligt läsa dina inlägg. (Av flera…)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s