Kantareller en lisa för själen, också

Har nu skickat ut inbjudningar till releasen, fattade nog inte hur det fungerade med Ewas inbjudan. Fått respons från flera. Några ska försöka komma, andra säger att de kommer, några har annat för sig.

Molly ligger på trappen, före detta maken sitter i en stol där det lyser lite sol om den visar sig mellan molnen. Det är blåsigt, inte särskilt varmt. Vi har just fikat, med tunna mandelkakor till (icke hembakta). Kanske blir det en vända i skogen om några timmar. Har vattnat och ansat pelargonerna.

Jag letar lä, hittar inget men inser att det ändå är varmare i det sparsamma solljuset än i skuggan. Varför jag envisas med att dra med mig datorn ut är oklart. Någonting kliar i fingrarna, men ger sig inte riktigt tillkänna. Bara molar, men gör inte ont som tandvärk. Mera som ett myggbett man bestämt sig för att inte klia på, men som kliar infernaliskt. Kanske handlar det helt enkelt om allt de närmaste veckorna, som jag inte har riktigt kontroll över.

En vända i skogen gjorde gott, Molly i koppel (och därmed jag med). Vi hittade mycket kantareller som nu är rensade och förvällda för senare bruk. Härligt. Solen har just nu definitivt gett upp, den gömmer sig i heltäckande moln. Vi har flyttat inomhus, där Molly sedan en bra stund redan legat under min stol.

Falukorvsgryta, schalottenlök, vitlök, krossade tomater, färsk timjan, lite överbliven crème fraiche till färsk pasta – lördagsmiddag i det här huset. Sorbet därefter.

Och fortsatt funderande på vad det är som vill skrivas…

20190817_131252.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s