Lördag – söndag

Tomt dokument, tomt huvud, lördagskväll, runt klockan åtta. Molly som vanligt under min stol, före detta maken i soffan med hörlurar på, ser på Rapport. Det mörknar så sakta. Lite mulet och blåser fortfarande.

 

Idag, söndag, har jag lagat cassoulet  med kycklinglårfilé, god chorizo, bacon, schalottenlök, gul lök, vitlök, krossade tomater, stora vita bönor och champinjoner, färsk timjan från krukan på altanen. En stor gryta, trodde sonen och hans vän skulle komma idag, men de kommer i morgon. Den här grytan lär inte bli sämre av att få vänta lite.

Vädret är påfrestande idag, kvalmigt och opålitligt, men inget regn här ännu. När jag var i byn och handlade i morse fick jag vänta ut en kraftig regnskur i bilen. Lokala skurar kallas det visst. Nu har jag gått inomhus.

Läser just nu Balli Kaur Jaswal´s bok Erotiskt skrivande för ensamma änkor, utgiven av Massolit 2018. Bra, emellanåt rolig, intressant och tankeväckande. Berättar för mig, som är okunnig, om indisk (punjabi) kultur i London, och mycket annat. Om kvinnor och om mäns kulturella förtryck av kvinnor. Högst läsvärd. Bra översatt av Linda Skugge, frånsett en lapsus i början där huvudpersonen ”visualiserade sig”… och tyvärr, några problem med att skilja på han och honom, och annat liknande.

Boken är bra, oavsett ovanstående. Jag blir lite överraskad av att författaren är född och boende i Singapore, hon verkar mycket hemma även i London. Vill gärna läsa mera av henne.

Nu är klockan snart halv tio och det är dags för sängen. Molly väntar på att jag ska flytta hennes bädd till mitt rum, före detta maken borstar tänder. Jag ska. Det har regnat lite under kvällen, altangolvet är blött. Och det är svart därute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s