Hundår

Jag tror jag har bekymmer med vad jag ska skriva när jag nu skrivit det jag hade att skriva. Mitt spelberoende och -missbruk är färdigskrivet, historia. Så vad ska jag berätta nu?

Agnes och mitt (och Mollys) liv är inte så intressanta, inte fyllda med elände, katastrofer eller sorg. Inte hela tiden. Ibland tränger sig verklighet på, och gör dem rädda och ängsliga. Tills de alla tre kommer på (Molly förmodas hänga med) att de just inte kan göra mer än hänga med, ta hand om varje dag, leva den som vore den den sista. Fast det fixar de ju inte. Eller åtminstone fixar sällan.

Klokheter har en förmåga att trigga fram motsatser. Leva varje dag som vore den den sista – blir ”skit i idag, gör vad du vill, eller gör inte vad du inte vill”. Strunta i om det är vettigt, bry dig inte om att andra kanske (säkert) tycker du är knäpp. Alltför icke-vis, du borde vara klokare vid din ålder. Alltför utan perspektiv och utan tankar på framtiden.

Agnes frustar till, hon undrar vilken framtid ”man” avser.

Den både hon, Margareta och Molly har är tämligen kort och kanske till och med förutsägbar. De är ungefär jämngamla, de tre. Hundårsräkningen har ingen av dem riktigt kläm på, men om Molly är 11 år, så blir det kanske 77. Lika. Fast Molly är spänstigare än de två andra, som ändå är rätt friska i ben och annat.

20190629_185608.jpg

Hon är pigg, fast inte just här och då!

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hundår

 1. Ninna skriver:

  Lite så där tänker jag också, vad har jag att skriva om? Jag lever inte nåt intressant liv på något vis. Men ändå så håller man på!
  Så för guds skull, sluta inte blogga! Du skriver så bra, och du gör det du skriver intressant.

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram o tack behöver din uppmuntran – som du kanske min…

  Gillad av 1 person

 3. bergalott skriver:

  Kära Margareta. Du har ju i stort sett skrivit en faktabok. Även om jag förstår att den kommer att vara mycket känslor med i ”spelet” – renskrapade från den förljugna värld som vi (de flesta av oss) befinner sig i. Låtsasleken om hur jädrans bra vi har det osv.
  Men innanför pannbenet på dig finns drömmar och fantasier som du kanske skulle ta och utmana? Du vet ungefär var jag har förpassat mina som befinner sig långt bort i tid och rum. Fast förankrade i något som egentligen inte finns.
  Kanske placera U och dig i en förskönande situation som för en gång skull slutar lyckligt. För när du tecknar ner känslor är du en mästare. Eller också kan du väl återuppta det här med dikter. De kan vara förlösande.
  Jag är lika vilsen som du – vad ska jag skriva om nu? Ingenting omkring tycks vara anmärkningsvärt.
  Hur som helst har jag tagit hem 50 Hubbo-böcker i förhoppning att kunna sälja av några till Rallarsvingen, den där som finns på berört ställe, du vet. Du kan väl ta och hålla tummarna i vädret den 31 😉 😀 Puss på´re ❤

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Kära vän, nog blir det något skrivet någon gång – just nu är det tomt. Har just ätit tårta med födelsedagssonen, hans pappa kan inte äta vispgrädde (heller) utan att behöva spotta och nästan spy – så är det också att bli gammal… Lycka till med bokförsäljningen på Rallarsvingen! Håller tummarna! Och kramar dig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s