Kalasat

Just nu har jag ingen koll på tillvaron.

Sonen har fyllt femtio, det kalasas och ska kalasas igen om två veckor, min bok Free spin är tryckgodkänd (trots ett förargligt klockslag under en datumangivelse, ett WordPress-påhitt som vi missat att ta bort). Spelar ingen roll. Omslaget lär se bra ut, säger förlaget. Release dagen före nästa födelsedagskalas. Och kanske TV4, efter 5, någonstans före boksläpp, men jag har inte hört något mera om det… Göteborg och bokpresentation för bibliotekarier fredag morgon, tåg torsdag och retur fredag middag. Molly hos bästa vännen, före detta maken får vara sig själv nog.

Jag har gjort gubbröra och Skagen-röra, värmt färdigköpt Västerbotten-paj och stekt kantareller, plockade i skogen här. Gjort sallad, och med grannfruns bistånd fått ut alltihop i hyfsad ordning på altanen till oss ätande människor, tolv till antalet. Bubbel med och utan alkohol till. Rågbröd. Chokladkladdkaka med frosting till efterrätt, bakad av sonens vän. Bestick och glas räckte till, papperstallrikar gjorde disken enklare. Och grann”barnen” skjutsade gästen från Bro åtminstone en bit på vägen. Nu tittar två på teve och två sitter vid dator respektive padda. Molly ligger under min stol, trött hon också av uppmärksamhet och många människor idag.

Jag längtar ut i skogen. Men skogen får vänta till måndag.

I morgon kommer före detta makens syster och bror, och två av sonens kusiner hit. Vi har chokladkaka kvar till fikat. Det är länge sedan vi sågs. Jag gläder mig åt att de vill komma när de för en gångs skull är i Stockholm samtidigt. Umeå är långt norrut, och Limhamn är långt söderut…

Himlen är fortfarande ljusare än tallarna utanför fönstren. Vackert med grenverket i det aningen ljusa mörkret. Snart är det svart augustinatt, och varmt som det ska vara så här års. Vädret har varit snällt idag. Igår blev jag genomblöt efter intervjun och innan jag kom hem och kunde byta kläder. Ösregn, länge. Idag icke så.

Det är jag tacksam för. Det, och goda grannar, goda vänner, älskad son och före detta make, kärleksfull hund. Jag skrev ”vi” först, ändrade till ”jag” – men tror förstås att övriga också är tacksamma. Vi har haft en god dag.

 

20190817_131252

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kalasat

  1. Ninna skriver:

    ❤️❤️❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s