Släktmöte

Söndagsmorgon – har städat (dammsugit, torkat golv, Molly fäller päls igen), kört en tvättmaskin, diskat, ätit frukost (det senare i omvänd ordning). Vaknade halv sju och väckte även före detta maken… Nu på förmiddagen är sonens vän skjutsad till bussen, han stannar till kvällen. Och snart kommer släkten.

Solen skiner, lätt vind som torkar tvätten fort trots att det känns fuktigt i luften. Jag har just läst och sagt OK till artikeln i Forskning och Framsteg. Tack Sara Hammarkrantz.

Sonen fick skjuts med släkten in till stan, vi har fikat och pratat minnen några timmar  och kommit ihåg sådant vi glömt, och annat vi minns, om de som levde före oss.  Starka kvinnor, ibland otydligare män.

Fint att mötas, alltför sällan, men ändå. Före detta maken och jag satt en stund i kvällssolen och funderade kring dagen. Han har sina minnen, ofta mycket klara, jag har mina, ofta minde tydliga. Kombinerade blir de något. Det var gott att se svägerska och svåger efter alltför många år, gott att möta barnens kusiner. Vi finns ju – och gläds åt att vi också finns för varandra.

 

.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Släktmöte

  1. Karin skriver:

    Vad fint! Jag inser mer och mer vikten av att relationsarbeta. För ibland kan det kännas motigt att dra igång något. Lättare att inte. Men när man väl tar sig samman och fixar en släktträff är det så mycket värt och mer ju äldre man blir.

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Ungefär som du sa också syrran – och det var trevligt! Ha det gott idag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s