Pussel

Agnes är konstigt tom. Hon har liten lust att skriva, sätter sig ändå i stolen med datorn i knät och rör på fingrarna. Och visst blir det ord, men…

Idag var hon och Molly i skogen, en lång vända med välfylld svampkorg som resultat. Och trött kropp, möjligen trötta kroppar. Molly har varit väldigt lugn hela dagen… Agnes har stekt det mesta av svampen, och lagt ett lass svart trumpetsvamp att torka. Middagen idag var lättlagad, överbliven Skagen-röra på salta kex som förrätt, Keldas skärgårdssoppa med varsin torskryggsbit och lite grädde. Det gick ner alltihop!

I morgon åker vi in till Sundbyberg alla tre, och på onsdag far jag (Agnes får stanna hemma) och Ewa Å till Göteborg, för att presentera Ordberoende förlag och Free spin för bibliotekarier. I natt låg jag och drömfunderade på vad jag snabbt ska säga som fångar boken (och publikens intresse). Jag fastnade då för ”det syns inte utanpå, spelberoendet – men det är ibland dödligt för den som drabbats. Jag överlevde, och hittade tillbaka till ett liv efter några år…” Kanske säger jag något sådant (och lite till) eller så blir det något annat.

Innan jag tar mig till Centralen och tåget på onsdag sk a Molly lämnas hos vännen, där hon får sällskap av fyra andra hundar! Sonen är ledig och knallar upp till sin pappa för att se till att han mår bra, det finns mat att värma i frysen. Och jag kommer  tillbaka torsdag sen eftermiddag, då vi också hämtar Molly här ute på ön. Vi pusslar på.

Insåg just att jag inte har någon vettig väska att stoppa lite ombyte i, det får duga med en Ikea-kasse. Jag är på ett eller två ställen, mina väskor är på ett tredje. Bibliotekarierna lär inte behöva stå ut med synen av den blå kassen, och Ewa tål det förmodligen.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s