Tystnad är ovärderlig

Ser synnerligen otrevliga bilder på teve från tandläkare, som opererar en patient. Förmodligen gör det inte lika ont som det ser ut, hoppas patienten är totalbedövad. Lämplig inblick nu när jag ska till tandläkaren i morgon… Det är Fråga doktorn-programmet som går. Tror jag fortsätter läsa Myttings bok.

Nu är det ”i morgon”, Molly och jag har varit ute i ett tyst och ännu tomt Sundbyberg. Kändes lite höst. Jag funderar på hur dagen ska disponeras. Tandläkaren först, därefter samtal med TV4. De vill ha med boken i ”efter 5”, kanske mig också. Någonstans under veckan behöver jag hämta en försändelse på Ica på landet, så att den inte returneras. Då kan jag passa på att vattna blommorna också. Och jag må fixa åtminstone något inför sonens släktkalas på lördag hemma hos mig. Handla det som ännu fattas. Tänka. Och lansera min bok fredag eftermiddag… Samma dag som bästa vännen fyller år.

Jag försöker komma ihåg att andas.

Före detta maken kanske sover fortfarande, han har i alla fall inte gått ur sängen. Frukosten får vänta en stund.

Trafiken – och därmed trafikoljudet – börjar komma igång nu när klockan är runt 7. Jag stänger balkongdörren, oväsendet en halvtimme senare är öronbedövande. Gatan utanför borras upp för nya vattenledningar. Ett alldeles friskt (syns på stubben) stort träd i gathörnet har fällts. Halva gatan är avstängd. Över huvud taget känns det just nu som om staden är uppgrävd överallt, ombyggd, gatorna omlagda. Avgiften för boendeparkering har höjts med 100 procent, samtidigt som det är orimligt svårt att alls hitta parkering. Lapplisorna jobbar flitigt. Längtar till landet och tystnaden.

Numera vet jag att jag inte vill bo i någon stad permanent. Frukost.

calm body of water near brown grass plant

Photo by Linnea Herner on Pexels.com

Inte ”min” skog eller sjö, men vacker – och tyst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tystnad är ovärderlig

  1. miatankar skriver:

    Tystnaden behöver vi alla ibland. Lycka till med alla träffar i radio- o TV du har framför dig, liksom med försälljningen av din bok!

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Tack min vän – är hemma efter tandläkeriet, om en halvtimme ringer någon från TV4, vi får se vad det blir!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s