Kattjakt på gården

Har målat ögonfransarna, borstat tänder igen, tvättat glasögonen. Molly har jagat grannkatten på gården, båda fick väldigt bråttom. Som tur var hann katten in under ett staket och jag fick tag i Molly innan hon följde efter. Hädanefter får hon vara kopplad också när vi bara ska ner till tvättstugan.  Litar på att katten hittar hem igen. Jag längtar till landet.

Stänger balkongdörren. Samma gäng tonårsflickor sitter utanför pizzerian varje dag den här veckan, ungefär så här dags. De hörs alltför väl, skrattar och skriker. Kul om de har kul, inte kul att behöva lyssna till om man inte vill. Försöker glädjas åt deras glädje, lyckas inget vidare.

Blå himmel, inget regn i sikte. Skönt.

Försöker sysselsätta mig medan jag väntar på att tiden ska gå. Nyss kurrade min mage trots att den fått lite lunch. Hörs sådant i teve? Ni ser vilka oroligheter jag hittar när jag letar. Har batterier till hörapparaterna i väskan, men ska förhoppningsvis inte behöva byta mitt i sändning. Platta ”inneskor” med i påse, sandalerna får sitta på fötterna tills jag är på plats.

Före detta maken har tagit sin korta promenad och sitter nu i soffan och blundar. Sover inte, men blundar. Jag har skickat fråga till arbetsterapeuten på vårdcentralen om halkmatta till duschen – så kallad ”egenvård” eller tillhandahålls den av landstinget? Och jag ska strax kolla den app som gör att jag slipper ta mig till vårdcentralen för att få nya recept. Har just försökt, det var inte alldeles enkelt, eftersom det inte gäller mig själv, utan före detta maken… Jag får fortsätta promenera. Tur att det inte är brådskande.

Nu ska jag gå ett varv runt kvarteret med Molly, som kanske vill kissa. Det ville hon, sonen tar nästa vända. Nu stänger jag ner datorn, det får räcka med ord för idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s