Festligt

Jag sitter åter i min stol i huset på landet efter några händelserika dagar. Release av Free Spin i fredags, möten med människor som på olika sätt funnits och finns i mitt liv. Känslosamt och glädjande. Också jobbigt att ”vara tillbaka” i eländet som var, för några år sedan. Och skönt att jag äntligen känner mig tämligen trygg i att aldrig hamna där igen.

Massor med vackra blommor forslades hem av äldste sonen, liksom en kartong med några böcker som ”blev över” och därmed fick utgöra början på mina friex från förlaget. Alltihop hade han och familjen med sig när på lördagen kom för att fira yngste sonens 50-årsdag. Jag hade en halvtimme över när allt var klart inför en mindre invasion av släktingar – det blev ingen dusch, och bara en liten klunk ur den Dry Martini jag gjort mig.

Svärdottern min, Lotta, fixade salladen – då var jag slut. Men trevligt hade vi, många minnen delades mellan kusiner och diverse föräldrar, släktens senaste lilla Ronja (systerdotterdotter till mig) förevisades, så söt. Vi åt, drack måttligt eftersom det skulle köras bil (Richard Juhlins alkoholfria bubbel är nog så bra som annat), syrran och svärdottern diskade medan andra syrran pratade med före detta maken. Alla var glada, och gladast var yngste sonen som ju inte är så ung längre. Han fick ju presenter igen, eftersom han också firades på landet med grannarna.

Nu ska jag nog ta det lugnt några dagar, åka in till förlaget och signera böcker, hämta återstående friex, skicka böcker till vänner som inte kunde komma till releasen. Och fortsätta glädjas åt alla vackra blomster som pryder rummet här på landet. Tack från mitt hjärta.

20190908_151948 (1).jpg

Före detta maken är trött efter bilåkande via Sundbyberg, från Roslagen och hit till Djurö/Vindö.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Festligt

 1. Karin skriver:

  Oj vilka händelserika dagar: tidnings-, tidskrifts-, TV-intervjuer, bokrelease och så födelsedag på det!

  Så kul att följa detta. Bokreleasen var så lyckad, tycker jag. Varm stämning, mycket folk och ett mycket viktigt innehåll – det är sällan man får den fina mixen!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tack min vän – glad att du gillade mixen av människor på releasen, det gjorde jag med! På något sätt har de alla varit och är viktiga i mitt liv (utom en kvinna som jag i farten döpte till fel namn, tog fel på person – henne kände jag inte alls) – hon fick en oskriven bok… Kram och ha det gott i ditt nya hem!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s