Svart natt var det i går kväll, nu bara mulet och duggregn

Så är det kväll igen, och mörkt utanför fönstren. Himlen syns ännu lite ljusare än resten, tallarna framträder mäktigt. Och Molly vill gå ut, det får hon. Själv sitter jag i min stol, med datorn i knät. Idag har jag fixat med Instagram-konto för min bok Free Spin. Ännu har jag inte gjort några inlägg. Jag har även försökt göra en sida på Facebook, men låter den vila tills jag får hjälp.

Blommorna från i fredags är fortfarande så vackra, utspridda i rummet och ute på altanen. I morgon ska jag hämta  återstående friex på förlaget, och signera beställda böcker. Jag har fått några kommentarer från snabbläsande bokköpare, de gläder mig.

Onsdag – när de väl kommit till Sundbyberg efter tidig morgon och diverse smärre missöden (inget katastrofallt), packat bilen i skyfall, bilkö i morgontrafiken, letat efter parkeringsplats och faktiskt hittat en, bra, inom lagom gångavstånd till bostaden – så blir mötet inställt på grund av sjukt barn. Ingen har kontroll över dagisbarns hälsa – så det var bara att ställa mötet på framtiden… Nu är vi i mitt hem utanför Norrtälje, jag har ombesörjt ärenden, skickat signerade böcker bland annat. Och tagit in tvätten som var blöt sedan i lördags. Nu får den torka inomhus.

Så, i brevlådan ligger samma påminnelse som senast om Bokbörsen-bok som skulle hämtas senast 5 september – när jag spårar försändelsen hävdar Postnord att den finns i Norrtälje – och det gjorde den. Fick använda lätt övertalning för att personalen skulle kolla, trots datum. Nu gäller bara att köpa påse och skicka boken igen, och hoppas på att adressaten hämtar ut den.

Jag känner mig som om jag varit fullt sysselsatt hela dagen. Före detta maken rakar sig och duschar nu, det hanns inte med i morse. Och Molly har sprungit av sig i grannskapet och är nöjd att ligga vid mina fötter. Krabba till kvällen, med min hovmästarsås och färsk dill. Pust.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Svart natt var det i går kväll, nu bara mulet och duggregn

 1. bergalott skriver:

  Jag har kommit en bit in på 2012 och ser att bokens sidor minskar i antal och funderar på hur de ska räcka till, Har ju följt dig så pass länge så jag vet ju att det borde ju vara massor kvar in till dags dato (påettungefärsådär) 😉 Vägrar smygläsa på slutsidorna.
  Bra att du mår bra Margareta och att du, som jag känner här på avstånd, har flyt i vardagen igen. Flyt och flyt… ja du vet… som den nu är 😀
  Kram

  Gilla

 2. Ninna skriver:

  Kan inte påstå jag litar på Postnord. Inte ett dugg faktiskt, och undiker dem så mycket det går. Men sen finns det platser där det inte finns några alternativ.
  Vad har du för namn på instagramkontot? Freespin?

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Hej Ninna – hoppas du mår bra! Instagramnamnet är freespinminbok – men jag har inte börjat lägga in något där ännu…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s