Kallt…

Fryser idag, nu åker fårskinnstofflorna fram efter sommarvilan. Och en tröja på inomhus. Ska kanske elda i vedspisen för första gången på länge, senare idag. Vedkorgen är full av torr ved.

Tappade farten efter bankkrånglet. Har ingen lust att skriva heller, men gör det ändå. Molly är tjatig idag, så fort jag rör mig från ett rum till ett annat så hänger hon i hasorna på mig. Hon vill vara nära hela tiden, nu bakom min stol här i köket. Nyss fick hon mig att tro att hon ville ut, jag öppnar ytterdörren och hon bara sitter där på trappen. När jag öppnar dörren igen kommer hon glatt in. Utan kisspaus.

Igår var före detta maken relativt pigg, idag är han det inte. Han vill inte gå ut, men gör det ändå för att slippa mitt tjat. En kort stund i blåsten, ingen sol heller som kunde värma lite. Han vände in igen när han kommit nerför trappen, ”för kallt”. Det säger jag inget om, det är inte skönt därute. Regnet ser ut att hänga i luften, tar in tvätten för säkerhets skull. Regnet hann före, tvätten fick en extra snabb sköljning. Nu är den och jag inne igen.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s