Tidig morgon

Mina fönster är oöppningsbara efter att killarna på gården kittade om några i våras – de målade utanpå också samtidigt. Och därvid är det. Om det också innebär att fönstren är tätare än de någonsin varit i vinter är det bra. Just nu har jag problem med flugor och getingar som väljer de stängda fönstren att brottas med. Jag fångar i serviett och bär ut, och de kommer in igen. Eller några andra, vad vet jag.

Lördagen började tidigt, vid fyratiden ville Molly ut. Och ute var hon i ungefär en halvtimme, medan jag försökte ropa tyst att hon skulle komma in igen… Nu sover hon när klockan är nio, liksom före detta maken. Hans frukostägg kallnar, mitt har jag ätit.

Jag drömmer när jag småningom somnat om efter hundvändorna. I morse gick en stor pendyl i tusen bitar som låg strödda över golvet. Där låg också en sliten teddybjörn, med ena örat löst. Och en råtta försvann ner i ett smalt borrhål i en sten när Molly precis fick syn på den. Riktigt vad som hände eller något sammanhang hittade jag inte, men befolkad var drömmen. Den senaste tidens många ovana händelser har tydligt inspirerat och satt fart på mina drömmar.

Testat att skriva med datorn i en låda utomhus, fungerar inte. Kanske fel låda? Eller fel skrivande människa. Får försöka skriva ändå. Ett skynke som kepa, tja. Skönt att sitta ute i solen, i lagom snäll vind. Då återstår bekymret, vad ska jag skriva om? Halva dagen idag har gått, jag hr städat, bytt lakan, tvättat lakan, fikat och bestämt att det blir tunnpannkakor med mango till middag idag. Kanske mixa mangonbitarna med en droppe honung. De trasiga äggen lämpar sig för pannkakssmet. Jag vet inte om det är jag eller butiken som gör hål på äggen. De senaste gångerna har det varit åtminstone ett trasigt ägg i förpackningen – igår två (av sex).

Himlen är blå, bara lite sommarmoln. Inga hotande åskskurar inom synhåll. Läser Knut Ståhlbergs bok om George Sand och funderar på om hon tål att läsas än idag. Paris på de älskandes tid. En fin bok.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s