Strömavbrottsvind

Söndag, har kollat för säkerhets skull.  Varför det jag skriver plötsligt har en blå bakgrund vet jag inte… Något har jag gjort.

Nu spelar det kanske ingen roll, men är ovant. På vedspisen puttrar nu en gryta med palsternackor, morot, lök och vitlök, röd spetspaprika och squash, brynta bitar av högrev. Ska bli middag, god sådan hoppas jag. Vedspisen tändes i morse, då behövdes den – nu skymtar solen mellan moln och skurar, det blåser fortfarande kraftigt. Opålitligt väder, inget altansittande idag.

Höll på att glömma att flytta bort brickan med ljusstakar från spisen när jag tände den.

Sista veckan i september blir snärjig. Onsdag ska bilen in på service och ev reparation av ABS-systemet som lyser med varningslampa. Jag måste få tillbaka bilen senast onsdag eftermiddag. Torsdag ska före detta maken och Molly åka till äldste sonen, Mollys ägare får hämta henne där, och maken stanna med en förhoppningsvis hemmavarande sonson. Fredag morgon – tidigt – ska jag åka tåg till Göteborg och bokmässa. Och hem igen lördag kväll. Plus hämta övriga hushållsmedlemmar på söndagen.

Strömavbrott en kort stund. Jag hann byta glödlampa i toalettrummet innan jag begrep vad som pågick. Och när jag sedan skulle sätta i den gamla hela lampan igen, tappade jag den i handfatet. Den gick sönder , inuti som tur var. Så det blev lampbyte ändå.

Den ovan omtalade grytan höll på att bränna fast på vedspisen, det blev för varmt. Jag hann rädda den. Nu står den på sidan och jag har slutat elda.

De senaste dagarnas nya matavfallspåsar har fått mig att inse hur mycket sådant det blir även i ett litet hushåll. Intressant att faktiskt se det. Förpackningar etcetera sorteras sedan tidigare, och även där blir en stor kasse fort fylld.

Träden rör sig så jag tror att de inte ska orka hänga med i vinden. Rejält blåsigt. Före detta maken var ändå ut en liten vända, väl påklädd. Gläder mig. Jag ser ju att han blir piggare, även om han också blir trött. Samtidigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s