Borde-dag

Kylig morgon. Nu sover Molly en stund innan vi tvåbenta äter frukost. Då brukar hon kvickna till.

Idag är en ”borde-dag”. Jag borde städa lägenheten, jag borde skaffa mig en rullväska, jag borde åka till Ikea och skaffa nya bordstabletter. De nuvarande (plast, avtorkbara) buktar väl mycket. Borde fotografera något kul och lägga in på Instagram (som jag fortfarande inte begriper mig på, hur växlar jag mellan mina två konton till exempel, trodde jag visste det). Borde förmodligen också göra ett inlägg på min nya författarsida på Facebook, det börjar bli många ställen att vara klok och intressant på…

Gick ner i källaren och hittade före detta makens rullväska, den är okej för mina behov. Har städat, orkar inte åka till Ikea ovanpå det. Och bilen är bra parkerad, den får stå till i morgon när vi far till landet, efter att ha fått rå om vår sondotter en stund på förmiddagen.

Nu kan jag visst växla mellan två konton på Instagram. Men på datorn fungerar det dåligt… Får använda telefonen och appen där.

Molly ligger under min stol och snarkar.

Äldste sonen bekräftade att vi kan komma dit på torsdag eftermiddag nästa vecka, Molly, jag och före detta maken. Så lämnar jag dem där och far tillbaka till Sundbyberg, för tidigt tåg till Göteborg fredag. Mollys matte och/eller lillmatte får hämta henne hos sonen och lämna tillbaka henne på söndagen, då jag också kommer dit igen.

Det känns skönt att veta att det kan fungera.

Och jag har fått inträdesbiljetter till mässan av förlaget, ska på något sätt (om inte annat medelst taxi) ta mig till Korsvägen och mässan. Blir förmodligen två utmattande dagar, men kul att få vara med en gång i livet. Mingel fredag kväll både hos Hoi förlag och Susanne Ahlenius, och på Rubinen med Ordberoende förlag… Klockan 14 fredag och klockan 14 lördag finns jag i förlagets monter, B00-08. Kanske andra tider också (när mina fötter inte orkar mera mässgående, och mina öron är uttröttade av alla ljud, och hörapparaterna ligger i min ficka).

Den här ”borde-dagen” får vara slut nu. Återstår att värma soppa med wienerkorvsbitar i, god ost efter, vin till för min del och äppelmust för före detta maken. Molly kommer att ligga under bordet och vädra. Längtar efter några dagar som är bara mina, att göra eller inte göra någonting. Utan hund, utan man, bara mig själv att ta hand om. Lördagskvällen när jag kommer hem efter Bokmässan blir några sådana timmar. Det får räcka för nu.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s