Man eller böcker?

En man eller många böcker? Det ena i stället för det andra, eller både ock, utan krav på att avstå från någotdera? Inte alldeles enkelt. Agnes kan inte tänka sig ett liv utan läsande. Hon lever just nu ett liv utan man, och överlever. Ovilligt.

Klockan är bara kvart i sju, middagen är aväten och disken diskad. Riktigt ännu behöver inte Molly gå ut. Mannen kollar utetemperaturen, runt åtta grader. Han hör sällan det jag säger första gången, det mesta behöver upprepas åtminstone en gång till. Det verkar som om min röst bullrar eller skrapar i hans hörapparat… Jag har inte ändrat mitt sätt att prata. Ännu en sak som blir onödigt jobbig. Jag behöver ha ledigt.

Yngste sonen har också snart läst ut min bok. Han orkade läsa alltihop, utom det lilla jag skrev om hans bror. Det behövde han bevara sig ifrån, och jag är glad att han vet vad han vill och inte vill. I morgon kommer han förbi en vända, han är ledig onsdagar. Kanske går han ut med Molly, medan jag klarar av några ärenden. Älskar våra söner.

Innan vi for från landet tog vi in alla pelargoner. De största fick planteras om för att alls kunna flyttas. Nu står de på det tunga utebordet som också fick komma in i värmen, framför fönstret. Vattnade innan vi åkte, hoppas de inte dör av värmen. Drog ner fläkten till 16 grader. Natten innan vi tog in blommorna var det bara två grader varmt. Det fick fart på oss. Vi får se vilka blommor som överlever att övervintra inomhus. I år tänker jag inte förvara några i källaren som i fjol, de som fanns där dog allihop. Den som stod i köksfönstret, oregelbundet omhändertagen, överlevde och har blommat generöst hela sommaren. Framöver får blommorna flyttas från landet hem till mitt. Där kommer jag förhoppningsvis att vara oftare än på landet under vintern.

Persilja och gräslök står kvar ute, nära husväggen.

I veckan efter Bokmässan kommer jag hem till mitt, bilen ska in på verkstad i Norrtälje. Då ska jag leverera Bokbörsen-beställningar, och göra sådant som behöver göras. Sonen är med sin pappa och Molly i Sundbyberg, så jag får skynda mig tillbaka när bilen väl är servad.

Kanske blir jag sittande några timmar på biblioteket och skriver, medan jag väntar på bilen. Kanske knallar jag bara runt, utan att behöva göra något särskilt. Skönt.

Just nu väntar mannen på att Rapport ska börja. Och Molly börjar röra på sig, hon vill snart att vi ska gå ut.

backlit blur close up dawn

Photo by Pixabay on Pexels.com

A dreamcatcher is never wrong…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s