Blöt morgon

Hemma. Tvättar, städar bort muslort, tejpar för ett hål som möss kanske kommer in i huset genom. Hänger ute, vi är här några dagar och kanske regnar det inte. Nu fem grader ute och nermörkt, klockan är drygt 19. Välsignat tyst. Ingen svampplockning idag, kroppen säger att det räcker med att packa bilen med allt som ska flyttas från ett ställe till ett annat… Massor med löv från träden, tänker inte räfsa.

Det var igår, i natt har det regnat och tvätten hänger tung. Tar kanske in den senare, men samtidigt så blåser det kraftigt. Något av vätan kanske blåser ur. Bilen är nära nog täckt av löv.

Eldar förstås. Mannen har diskat frukostdisken. Jag släcker taklampan i köket.

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Blöt morgon

 1. Karin skriver:

  Denna ständiga kamp mot mössen känner jag igen. De äter igenom allt! Jag köpte en rejäl rund låda av hårdplast för att förvara det hårda brödet mussäkert. Den gnagde de igenom och hade som hotell och restaurang och toalett … Hålen tätar jag med husfix blandat med glassplitter. Men då fixar de nya hål. När jag är på landet fångar jag dem i bur och kör dem låååångt bort i skogen. Ett evighetskrig.

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Husfix låter bra, ska testa – bröd har jag i stor rostfri bunke med lock, i natt hade de varit i kryddlådan, men där var allt säkert. Trist och som sagt ständigt pågående, speciellt som vi inte alltid är här i huset… Känner igen det där med köra låååångt bort i skogen – det har även jag gjort, numera är jag blodtörstigare, försöker få dem i musfällor men än har de lurat mig.

  Gilla

 3. livsglimtar skriver:

  Fy fabian för råttor och möss, då vill det till att ligga i framkanten. Alla gryn i glas osv. plåtburkar är toppen. Tacksam att vi ännu inte har haft möss på landet, minns mina föräldrars resa för semester i Sverige. På vardagsrumsbordet stod en askkopp, när de flyttade på den hade någon skurit in i bordet ”välkommen till musbo”. Det var ett rackarns springande och knaprande i väggarna.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Jo, det får stängas in i burkar mm – sådant som möss gillar, men varför de stackarna ska tugga i sig mina tändljusstumpar begriper jag inte

   Gilla

   • livsglimtar skriver:

    Stearin kanske är mättande? 🙂 Vår son lånade vår stuga en helg innan vi byggde ett hus till ungarna. Han kom dit när det var mörkt och lät dörren stå öppen under tiden han lastade av och bar in sina prylar. Plötsligt hör han ett ljud på vår toa och får syn på den lilla söta musen som tog sig in från verandan när dörren var öppen. Sonen berättade hur han jagade den lilla stackarn för att till slut fånga den i min lilla tjejpotta. På med locket och ut med musen! Jag blev lång i nosen, tog du min lilla potta till det? Sen skurades den redigt 🙂 Nu har vi vattentoalett, så pottan används aldrig, men den var bra, är bra att ha. Enda musen vi har haft i vårt hus tack och lov.

    Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Pottor är bra till mycket!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s