Bilverkstad och björn

Jag står inte ut med att läsa en Amazon/Kindle-bok till. Hur gratis de än är.

Bilen är på verkstad, har hyrbil över dagen, automat, längesedan. Men jag kom hem. Förutom att reparation av diverse är dyrt, så kostar också hyrbilen drygt 600 kronor, plus lite diesel. Jag behöver få in lite jobb!! Korrekturläsning, redigering, språkgranskning.

Vedspisen sprakar, det börjar bli skönt varmt i köket. Idag blåser det just inte, och regnar inte heller. Än. Molly är nöjd att ligga i hundburen på köksgolvet, tycks inte längta ut.

Har lyssnat lite på Free Spin som ljudbok. Orkar inte lyssna alltför långa stunder, värre att höra än att läsa och redigera. I början trivdes jag inte med My Holmstens sätt att läsa, men när jag så har lyssnat på lite olika avsnitt känns det bra. I Umeå, före Go´kväll-sändningen, fick jag frågan varför jag inte läste in min bok själv, ”du har ju så bra röst”. Jag hade inget självklart svar, kanske är texten alltför nära författaren för att det ska fungera bra?

Intervju för Aftonbladet på torsdag efter lunch, någonstans på Kungsholmen. Och just nu sitter jag och väntar på besked om att bilen är klar på verkstaden, så att jag kan lämna tillbaka hyrbilen och hämta den andra… Det blev inget av med det – bilen är inte klar, en reservdel som oväntat behövdes kommer inte förrän i morgon… Hyrbil en dag till! Tur att vännen som skulle kommit hit i morgon är förkyld och inte kan komma. Nu kan jag i alla fall börja förbereda middag i vettig tid, potatisplättar på det potatismos som blev över häromdagen, med bacon och lingon till. Vi har just stoppat i oss varsitt äppelmuffins, så vi står oss till middagen.

Och, för en stund sedan körde gårdens stora traktor mycket sakta förbi huset. I ”skopan” stod en STOR uppstoppad (hoppas jag) björn i en träställning. Den forslades bort till en av de många magasinsbyggnaderna på gården. Och den var vacker, så mycket större än jag hittills trott, när den stod upp på två ben, som denna. Sorgligt att den behövde dö. Hoppas den inte var skjuten här… Jag hörde Molly skälla ute, och när jag tittade ut förstod jag varför.

grizzly bear walking beside pond

Photo by Pixabay on Pexels.com

Den här ser glad och levande ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s