Från mall till annat

Det här dokumentet heter ”mall” innan jag skrivit något jag vill spara. Det ligger där och ropar på mig från datorns skrivbord, och ibland hör jag ropet. Utan att veta vad jag ska skriva. Har börjat lära mig att det går an att skriva ändå.

Idag kan jag till exempel berätta att jag bad bilverkstadskillen om ursäkt för att jag varit sur i telefon igår, när bilen inte var klar. Idag var jag glad, och tacksam (även om kalaset kostade skjortan, mannen och jag delar på kostnaden). Bilen känns nu säker igen, bromsarna är fixade och alla cylindrar fungerar som de ska. Fick dessutom ha hyrbilen i två dagar till en dags kostnad. Tack för det.

Jag kan också berätta om sådant som inte fungerat – Postnord. De skickar påminnelse om paket, utan att först ha skickat någon avi alls. Och paketet skulle ha hämtats igår, när jag satt annanstans och väntade på bilen. Idag har det returnerats. Postnords kundtjänst bad så mycket om ursäkt, utlämningsstället konfirmerade att ”de har haft problem”, och mitt paket är förmodligen på väg till Frankrike igen. Min skulptur, skapad av barnens kusin Ulrica Ullman i Saumur, som är en härlig konstnär, och använder så skilda material som brons och papier maché. Nåja, så småningom får jag säkert min läckra röda ”kvinna som tar för sig”.

Vi är tillbaka i Sundbyberg, och strax behöver Molly gå ut och kissa, åtminstone. Hon blir tämligen spattig när vi kommer tillbaka till stan, trivs som jag bäst på landet. En stund till får hon hålla sig. Som tur var kollade jag boendeparkeringen, vi hade två dagar kvar, så nu är en ny månad betald. 600 kr (höjning med 100% nyligen), samtidigt som det är garanterat svårt att hitta parkeringsplatser i stan. Många gator är uppgrävda och nya vattenledningar dras, och många hantverkare jobbar och behöver parkera. Ett stort parkeringshus har försvunnit. Trist historia. Vi hade tur och hittade en lucka där bilen kan stå några dagar, eftersom vi inte behöver använda den varje dag.

I morgon intervju för Aftonbladet, kanske blir det ett helt uppslag. Vi får se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Från mall till annat

 1. Jack skriver:

  Lyckospark för Aftonbladet! Du får besök hos en av de som matat oss alla med mer spelreklam än människor klarar av att klicka bort. Tanke: Att de ska göra reportage om Margareta är som om Greta skulle bli intervjuad hos Fox News 🙂 Spännande!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Hade inte hunnit se din kommentar här – men håller förstås med dig om det absurda! Samma sak med vilket medium det än gäller… Spelreklam är så inte OK, borde förbjudas helt! Och kanske är journalisten en klok människa som jag kan prata med

  Gilla

 3. bergalott skriver:

  Använder också en tom mall som ligger och väntar när orden tränger på. Råkar jag kräkas för mycket, så hinner jag hejda mig innan jag kopierar ut den på bloggen. 😉 Huvudsaken att trycket har lättat i stunden.
  God lycka med intervjun. ❤

  Gilla

 4. Ninna skriver:

  Det där skrället Postnord, tycker jag har problem mest hela tiden. Undviker det som elden när jag beställer nåt. Men Apotea har lyckligtvis valmöjligheter.
  Har också varit med om att få påminnelseavi utan att ha fått nån ordinarie avi tidigare. Men hann hämta mitt innan returen. Har också upplevt att paket valsat runt i Sverige av misstag, och således tagit extra lång tid för att levereras.
  Lycka till med intervjun! Trots att det är Aftonbladet. Hehe.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s