Sol – några timmar i alla fall

Sol. Sedan kom jag inte längre. Facebook hade jag ögnat igenom, och talat om att 15 bibliotek nu tagit hem min bok Free Spin, delat med mig av Postnords senaste information om mitt ”felsorterade paket” – det sägs vara på väg och ska delas ut vid dörren. Efter tre veckor annanstans så hjälpte det kanske ändå att ringa till kundtjänst. Än ropar jag inte hej!

Sol och lite blåsigt, jag höll just på att hävda att marchallerna på huset mitt emot fladdrade. Ett ögonblick hittade jag inte rätt ord, markiser var det som rörde sig i vinden. Detta att inte omedelbart hitta rätt ord, eller ord över huvudtaget, är något som mannen brottas med hela tiden. Ännu en konsekvens av den vaskulära demensen. Just nu diskar han frukostdisken.

Nästa vecka ska jag prata med Julia här i Sundbyberg. Julia går i gymnasiet och ska skriva en uppsats om spelberoende och reklam, och vill veta vad jag kan ha att säga om saken. Bra, hoppas skolans bibliotek (om det finns) också tar hem boken, så att ungdomar kan låna och läsa, eller lyssna. Kanske är ljudboken lättare att ta till sig för en ung människa? .ölpo+0‑öåå´(här hoppade Molly upp i knä och dator)

Lördag, äldste sonen jagar älg, yngste sonen är på landet och bistår förhoppningsvis grannarna med att elda upp allt ris efter vinterns omkullblåsta träd. Själv går jag bort till Ica och handlar det bröd som mannen föredrar – och lite till. Tack och lov att han har en ”dramaten” så jag slipper bära. Vore kanske kul med en stegräknare, bara idag har jag hittills varit ute med Molly två gånger och så den här senaste promenaden, det blir en hel del steg. Just nu är mannen också ute och går med sin rullator.

Rotmos och fläsklägg till middag, bara så ni vet.

bright daylight environment forest

Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Sol annanstans.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sol – några timmar i alla fall

  1. bergalott skriver:

    Oj, vad gott. Här har det varit sill och potäter. Saltsuget satte in. Och enkelhe… nä, latheten. 😀 Fortsatt trevlig lördag! ❤

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Har en förpackning med steksill i kylen så det blir sill och löksås någon dag. Ha det fortsatt gott du med! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s