Räfsat…

Har räfsat och skottkärrat bort löv idag. Det kan jag göra i morgon också. Mitt enda stora träd vid grindstolparna (grinden är borta sedan länge, men stolparna står kvar) har fortfarande löv att tappa. På köpet tog jag bort de grenar och kvistar som sagda träd också släppt i den senaste tidens blåst. Hade hoppats att någon av ”gubbarna” på gården skulle förbarma sig, men icke.

Nu är kroppen mör. För att kunna använda skottkärran till ovanstående, behövde jag klyva de vedträn som låg i kärran. De som var för stora för att rymmas i vedspisen. Nu ligger de i vedkorgen och eldas upp vartefter. Det är varmt och gott i köket. En soppa av något slag (diverse från frysen) står på spisen och doftar gott. Den blir middag idag, det vi inte orkar äta upp åker nog ut. Inte en gång till in i frysen.

Mannen trodde han sett ett fält med svamp, det var löv – det också. Men de löven behöver jag inte bry mig om. Hade det varit svamp hade jag brytt mig.

Befriade en död mus från fällan i morse. Den andra fällan smällde medan jag höll på, men där var bara hasselnöten borta. Ingen mus. Vet ju att det finns hur många möss som helst (har haft söner som hade möss hemma för länge sedan) – men vill ändå inte ha dem ätande på än det ena och än det andra.

Stökade in diverse dynor med mera i skrubben i förmiddags. Nu får ingen annan än jag öppna den dörren. Altanen är hyfsat fri från löv, det tog någon timme att få alla att trilla ner nedanför. Skavsår i tumgreppet.

Love löv – inte.

red aand yellow maple leaves close up photography

Photo by Simon Matzinger on Pexels.com

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s