Skubba

Idag, i kväll, är jag seg. Vill just ingenting, är svårmodig. Inte hela tiden, såg en skåpbil tidigare idag med ordet ”Skubbet” och kom ihåg hur jag och vi ungar skubbade förr. Det betydde då ”sprang fort” – har inte använt ordet eller sett det använt på många år. Då log jag. Annars har den här dagen varit tung av obestämd anledning. Kanske handlar det helt enkelt om att november snart är här och jag ska uppfylla min vana att då deprimera mig.

I morgon bitti är det tvättstuga. Här i stan är det enklare att tvätta lakan än hemma hos mig så här års. Och senast jag bytte lakan gjorde jag misstaget att ta vita påslakan – de är inte vita längre. Molly har satt sina spår.

Det har nyss regnat, är runt noll grader just nu. Bilen är bra parkerad i en ficka längre ner på gatan, och där får den stå tills vi åker ut på landet. När vi nu gör det, kanske i helgen. Däcken ska bytas i Gustavsberg nästa vecka. På lördagen ska jag vara i Karlstad, på en kvinnomässa. Vet för ögonblicket just inte mera än så, men behöver bestämma hur, när och var Molly ska överlämnas. Och om mannen kan vara hos äldsta sonen.

Veckan därefter är det dags för bilbesiktning. Men först, nu på torsdag kväll, ska jag äta ostron med Ingwor. Det är bra.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s