Svanesång

Halv två, onsdagseftermiddag med strålande sol och alldeles lagom temperatur ute. Mannen har just kommit in efter sin promenad.

Molly och jag var i tvättstugan strax efter sju i morse, fick gå ner till butiken och köpa mera tvättmedel. Igång med två maskiner, bort till bilen för att hämta hundmat ur den tunga säcken som fick stå kvar senast. Hem och ta hand om tvättmaskinerna plus ladda två till, och ordna frukost. Klockan elva var all tvätt hemma. Då var det dags att ta en lagom tröttande promenad runt Lötsjön med Molly, som nu tar igen sig i sin bädd. Jag gör detsamma i min stol, med datorn i knät.

Plastsvanarna (kommunal ”konst”) är precis så fula som man kan föreställa sig, i grotesk storlek dessutom. Svanarna i plast och de förstorade upplysta rådjuren i någon sorts metalltråd är obegripliga exempel på kommunalt självstyre. Att jämföras med de levande ankor, änder, sothöns, gäss och svanar som finns överallt i sjön.

Kanske är det i kväll det blir den där stekta sillen med löksås till middag. Det visar sig.20191030_120615.jpg20191030_120506.jpg

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svanesång

  1. bergalott skriver:

    Högt flabb åt svanen, vilket jag utstötte alldeles nyss. Här ordas det om plastpåsar som hamnar i valmagar och här bjuder en kommun på skådebröd till folket som inte har en aaaaning om hur en svan ser ut. I plast dessutom och ännu värre – någon har fått rejält betalt ur skattekistan. Jag säger då det, men vad har vi att sätta emot?
    Steksill med löksås… aaaaaaaa… så gott.
    Puss och kram på dig ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s