Orken är stukad

Dagen börjar med telefonväntan  hos äldremottagningen Helsa, ”du är nu först i kön, tack för att du väntar” alltför många (ca 30) gånger innan jag kopplas fram; konstigt att ni inte fått några blöjor, beställningen lagd 14 nov, ni får ringa till beställningscentralen; jag blir stammande arg, det borde vara deras ansvar, men nej och vänliga förklaringar till varför; ringer beställningscentralen som har en mottagande växelröst som jag inte  uppfattar, jag vet inte ens var jag är, väntar igen, bara 10 minuter, och får besked att jag måste ringa Schenker i Göteborg…

Gör det, lämnar mitt telefonnummer som så småningom uppfattas av killen som svarar (efter bara ett par minuter) och får besked att leveransen kommer torsdag, ställs utanför dörren. Hoppas blöjorna passar…

Jag blir alldeles matt av sådan här telefonväntan och trassel, förmodligen har de ringt på Jans telefon, som han inte svarar i – eller när den var helt utan batteri nyss.  Försökte ringa äldremottagningen igen för att kolla vilket telefonnummer de angett till beställningscentralen, orkade inte vänta. De borde ha talat om hur det går till, att de lämnar telefonnummer för kontakt – och kollat att de har rätt nummer… Jag borde ha frågat…

Molly blir orolig när hon märker att jag är upprörd.

Det här tog nästan en timme, och mycket adrenalin. Ringer igen till äldremotttagningen, 28 ”tack för att du väntar”, kommer fram, ändrar det telefonnummer de har för kontakt, och ber om ursäkt. Ett bra samtal. Nu har definitivt en timme gått sedan första uppringningen.

Senare gick Molly och jag till kyrkogården, jag plockade bort blomskaft som rådjuren lämnat efter sig, och småpratade med Mats. Hem igen, till en man som sitter på toaletten med brallorna nere, uteskorna på. Och ser uppgiven ut. Han hade tydligen varit på väg att gå ut när han behövde kissa – och då hann han inte. Igen. Nu har han ”ingen lust” att alls gå ut. Molly är duschad, mannen duschade sig själv. Vi har fikat när klockan är halv 2. Jag borde laga köttfärsröra. Ids inte, inte än.

Nu är köttfärssåsen klar, mannen sover i soffan. Jag försöker förstå mig på instagram från datorn, men misslyckas igen. Har i alla fall kopierat Ewas bild på ljudboken från igår och lagt in den på Facebook. Och påmint om ljudboken, och lagt ut läsar-lyssnarord om den. Kvart över tre. Borde läsa/redigera kundmanus.

Orken är stukad idag. Oklart varför. Skäggstråna växer dock. Farbrorn i köket mittöver gatan tänder lampan, och kikar ut lite. Han, som vi, har flera lampor tända. De behövs nu när det mörknar. Nu tänder jag sju ljus, på vardera sidan om balkongdörren. Fint och rogivande.

20191119_163833.jpg20191119_163846.jpg

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s