Ett tackbrev

”Hej, Margareta

Nu har jag med stort utbyte läst Free Spin och vill bara tacka. Det är en viktig bok som ger mycket att tänka på och även fundera över. Väldigt bra att det blev en bok.

Dess speciella karaktär bygger på upprepningarna, som är många men ändå inte monotona – och står i stark kontrast mot din förmåga att gestalta också de små skiftningarna i tillvaron, inklusive de öppenhjärtiga redogörelserna för vanmakt och leda.

Men hoppfullheten har ändå överhanden, och som hyllning till skrivandets (och läsandets) livsuppehållande kraft är boken övertygande.

Det där att nånting händer när man skriver, särskilt om det sker motvilligt. Det där som inte händer i väntan på storvinsten eller Godot.

Hoppas få se fler böcker av din hand.”

En vän på Facebook, som tillika är översättare och skriftställare skrev detta till mig. Jag är glad och tacksam, och stolt.free-spin-fb

Och, ni som hellre lyssnar än läser – den finns som ljudbok också, där sådana säljs.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ett tackbrev

 1. bergalott skriver:

  Där ser du. Fler än jag som uppskattar din talang och ditt kunnande i svenska språket.
  En sak är säker och det är att genom att jag läst mycket av dig under åren så har även mitt språk blivit snyggare och mer ”sinnligt” om det nu går att uttrycka det så.
  Kram (igen) ❤

  Gillad av 1 person

 2. Vilká fina ord om din bok. Och, vilket otroligt snyggt omslag!

  Gillad av 1 person

  • beskrivarblogg skriver:

   Visst blir man glad över sådana ord! Och omslaget har Michael Ceken, Tegel & Hatt här i Stockholm, gjort (liksom många andra av Ordberoende förlags bokomslag). Tack för att du läste.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s