Vi gick till frisören

Vi gick till frisören och det fungerade, vi klipptes och gick hemåt. Väl inne på gården började Jans ben svikta, de vek sig nästan, men han kom innanför porten. Där satte han sig ner. Jag lyckades få honom uppför de få trappstegen, och så vek sig benen igen. Nuorkade jag inte, och inte han heller. Först en granne, och sedan en till och jag – lyckades få in honom i hissen. Och in genom ytterdörren, där jag dragit fram hallstolen så att han kunde dimpa ner i den.

Tackade grannen, vek ihop rullatorn och lyfte in den. Jan satt i stolen i hallen en bra stund, till slut kom han upp så att han kunde vackla med rullatorn in i vardagsrummet. Jag hämtade kontorsstolen som är på hjul och han lyckades sätta sig i den. Därmed kunde jag rulla in honom i rummet, flytta på bordet och skuffa teven en bit bort. Nu sitter han där, äter lite salami och dricker en klunk av sitt alkoholfria vin.

Är det dags nu, för flytt? Som hans mamma fick lov att flytta, när det inte gick hemma längre, ens med hemtjänst. Eller kan det fungera med mera hemtjänst, och mig på nätterna? Plus larmet. Vet inte just nu, ”det är svårt att sia om” sa han själv nyss. Men han oroar sig. Förstås.

För en stund sedan kom den där frågan igen, ”var bor du?”. Då frågade jag honom om han inte visste vem jag är. Han svarar ”brorsan”, men backar direkt och försöker förklara att han ser flera, fast han vet att det inte är så. En stund senare undrar jag om han vet vad jag heter. ”Anders?” – ”Erik?” När jag säger Margareta, ser han inte särskilt förstående ut, men försöker säga något som låter som ”före detta”. Jag säger ingenting.

3 januari – är han som vanligt igen, går knackigt, men går. Och vet vem jag är. Gårdagen var för påfrestande, med dålig sömn inför den sk dagvården, buss som inte kom och dagvård som därmed ställdes in, plus alltför ansträngande promenad. Nästa frisörbesök får ske per bil.

person using hair razor on man s hair

Photo by Engin Akyurt on Pexels.com

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vi gick till frisören

 1. bergalott skriver:

  Borde inte trycka på gillaknappen men vill visa att jag både läser och uppfattar situationen.
  Kram kära vän ❤

  Gilla

 2. framgangsbyran skriver:

  Det låter så tufft och overkligt. Ena dagen ”vem är du?” Andra dagen klart. En sjukdom som skrämmer och frestar på. Skickar extra ork till dig, att använda till bara dig. Som en slant som ska gå till något som bara är ditt.
  Kramar Inger ❤️

  Gilla

 3. beskrivarblogg skriver:

  Inger, det är overkligt, för oss båda. Tack för din extra ork – skickar sådan tillbaka till dig, som har annat att orka med! Varm kram

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Inger, det är overkligt, för oss båda. Tack för din extra ork – skickar sådan tillbaka till dig, som har annat att orka med! Varm kram

  Gilla

 5. Så otroligt mycket känslor som ryms i detta…Skickar en styrkekram till er båda!

  Gilla

 6. stefansphotosweb skriver:

  detta är det jobbiga när våra älskade blir sjuka och blir någon annan, jag ser hur min mor kämpar med min far det tar hårt på dem båda 2, kram och ta hand om er båda

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s