Söndag i februari

Söndag 23 feb 2020 – vackert väder med sol, och kraftig blåst. Kvart i fem är solen på väg ner, och det är fortfarande nära 7 grader varmt utanför köksfönstret. Illavarslande, och ganska skönt.

Det blir ingen häftig matlagning idag – paté, rödlökscumberlandsås, rökt lax från igår, hovmästarsås (hemgjord), röd spetspaprika, tomater. Ett tag tänkte jag kokt blomkål eller potatis också, men nej. Höll på att glömma melon och rökt skinka, visste att jag tänkt något mera … Huvudet tar igen sig mellan varven.

Varven idag har bestått av rena lakan i sängarna, golvtorkning, tvätt av en hundkissad trasmatta som nu torkar inomhus på tvättställningen. Vedintag, och eldunderhåll. Lite disk här och där, liksom torkning av panelen under elementet under köksbord och köksfönster. Jag råkade se hur den såg ut, när jag satt en stund i Jans fåtölj. Fick mig att kräla in under bordet och torka. Ser bättre ut nu.

Hela tiden finns det något som ropar på åtgärder. Och i morgon måste te inhandlas, det fanns ingen förpackning i skafferiet som jag trodde. Det som finns kvar räcker kanske i morgon bitti.

Middagen var god, så diverse den än var. Nu påminner jag om kvällspillren, vi glömde dem igår. Och det får vara okej, kollade med doktorn, han ska inte ta dubbelt upp. Bara att glömma.

Så, efter middagen och pillerätandet, så pratar han plötsligt om att ”hon” gav honom tre piller nyss. Det är jag som är ”hon”. Och jag blir rasande.

Talar om det för honom, han fattar nog inte varför, men säger att ”vi ska ordna så att det inte upprepas”. Vill inte vara en ”hon” som är hur utbytbar som helst, då är ju hela min nuvarande tillvaro ett skämt. Eller så får

starry sky

Photo by Francesco Ungaro on Pexels.com

jag acceptera att det är så, och lägga av. Just nu är jag förbannad. Och han börjar diska.

Nu är det en timme till Rapport. Molly ligger vid mina fötter, spisen brinner, det är nattsvart utanför fönstren, men lamporna härinne lyser. Jag läser mellan de få ord som hamnar här. Otori-klanen är inte utläst ännu, men det är fullt möjligt att jag mätt lägger den åt sidan, Det innebär in i bokhyllan med Bokbörsen-böcker. Och vi ser på en drakfilm på Svtplay. Nätt och jämnt uthärdlig, men förströelse. Rapport därefter, de lokala nyheterna ser vi också, men kunde lika gärna låtit bli.

Nu när klockan är tio har Jan lagt sig och jag ska snart göra detsamma. Molly ligger redan, i min säng…

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag i februari

 1. bergalott skriver:

  Alltsååååå… här skriver jag och min förbenade internetanslutning hoppar ur och i hela tiden. Sen att komma tillbaka är lögn i helskotta. Nåväl… sammanfattningsvis så ville jag bara tala om att jag läst och ge dig en eloge över din inre kamp mellan förnuft och känsla.
  Kram ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Kram min vän – och tack för elogen som jag knappast är värd. Mitt eventuellt bättre jag segrar inte alltid… Hoppas du har en skön måndagsförmiddag, här lyser solen och det blåser lite sisådär. Inte som igår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s