Bra vårdcentral som bedömdes vara sämst…

Tittar in på min lätt försummade blogg. Tre besökare på morgonen – en Thailand (syrran), en USA (Maranne?), en Sverige (andra syrran?). Jag vet ju inte, gissar. Tack ni trogna även när det inte finns något att läsa.

Idag ska vi till vårdcentralen, per egen bil. Färdtjänsten undviker vi sedan förra gångens uteblivna bil. Lite bökigt blir det, får lov att släppa av Jan och så åka och leta parkeringsplats. Snabbt gå tillbaka och följa honom upp till provtagning och distriktssköterska. Under tiden får Molly vänta i bilen.

Nu har Jan duschat, jag dricker te och har ätit en halv smörgås. Han ska fasta.

Även jag har duschat, håret hinner torka. Klockan är tjugo minuter över nio. Bilen är omparkerad utanför huset, Mollys bädd inlagd i buren. Strax efter tio var vi på VC. Tio minuter i elva kom vi in för provtagning; den första klarade inte av det (trots att jag berättat att det brukade vara svårt), så kom en uppenbarligen mera van sköterska och tog proverna. Vi var klara för distriktsköterskan tjugo över elva. Hon var klar för oss halv tolv.

Mått för kompressionsstrumpor ska tas tidigt på morgonen, innan fötter och ben hunnit svullna. Det visste tydligen inte läkaren förra veckan. Nu togs mått i alla fall, men de små oläkta sår Jan har på benen gjorde att jourläkaren tillkallades och hen tyckte att vi skulle vänta med att beställa strumpor. Ny läkartid torsdag nästa vecka (och ännu en till ordinarie husläkare veckan därefter). Vi känner oss båda väldigt väl bemötta och omsorgsfullt hanterade. Kanske kan det bli frågan om hemsjukvård, vi får prata med den erfarna sköterska som jobbar med sådant nästa vecka när vi åter är hos en läkare. Och vi fick recept på kräm att smörja in Jans torra ben och fötter med, när de väl kommer ur kompressionsbandagen som nu klär båda benen. Skorna gick på med möda…

Såg att just den här mottagningen var ”sämst” av tre i Sundbyberg. Kanske har det faktiskt blivit bättre, kanske har vi bara haft tur. Vi är nöjda, just nu i alla fall. Det hela tog drygt tre timmar, och Molly låg lugnt i bilen hela tiden. Hon är också fantastisk. Nu är vi hemma och har fikat med en rågkaka och leverpastej, i morse var det fasta för Jans del.

Nu ska Molly och jag gå ut en sväng. Och därefter ska jag handla, åtminstone middagsmat. Det blev varsin Burek. Och receptet på kräm till Jans fötter fanns redan att hämta på apoteket!

laptop near teal stethoscope in wooden table

Photo by bongkarn thanyakij on Pexels.com

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bra vårdcentral som bedömdes vara sämst…

 1. bergalott skriver:

  Om du nu tycker att din blogg är lätt försummad så ska du veta att jag läser vartenda ord du präntar ner på den. Nu är det ju så att med det liv du lever just nu så kan du, begripligt, inte sitta och fnula med en blogg när du har häcken full. Eller hur? Det begriper jag och förmodligen alla andra som älskar att följa dig och dina skrivna tankar och ord.
  Att Jan var så pass illa med benen har du nog inte berättat här och det är i mina ögon, eftersom jag är fotterapeut, illavarslande. Har sett det mesta i den vägen.
  Krammmmmmmmmmmmm… ❤

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Vännen, de svullna fötterna har kommit de senaste två veckorna; små sår som inte tycktes läka eller försvinna, på vaderna och senare också på ett par tår – pratade jag med läkaren om förra veckan; hon var inte oroad – men distriktssköterskan tyckte inte det var bra. Och glad är jag för det – nu får vi se hur det går. Han är kompressionslindad på båda benen nu – och kan inte duscha. Tvättlappar får funka till torsdag nästa vecka, när vi ska tillbaka. Kram på dig också min kära vän, vet att du läser och uppskattar det ofantligt! Behöver dig och dina bloggtexter och dina kommentarer. Sköt om dig!

  Gilla

 3. Ninna skriver:

  Alltså, vännen! Om din blogg är försummad, så är min nära döden. Har i alla fall tagit ett ryck med min i går och idag. Kan bara hoppas rycket håller i sig.
  Och jag är en av dem som läser allt du skriver, och saknar dig när det gått några dagar utan. ❤

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Så glad för det du säger, att du läser. Och din blogg är definitivt inte ”nära döden” – så håll i rycket! Och ha en skön helg! Kram på dig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s