Ännu en dag

Lördag 29 feb 2020 – har just smakat ”pink gin” – var nyfiken, är det inte längre. Men inte kommer jag heller att köpa det igen, smakar parfym och formligen stinker jordgubbar. Inte kul. Lär räcka länge. Spär med Marezzo och kallt vatten. Note to self: köpt inte pink gin igen.

Vi är på Addarsnäs, den lilla snö som kom i morse hindrade oss inte. Nu är huset varmt, av vedspis och värmefläkt. Den senare har just flyttat in i Jans sovrum, han vill ha varmt och det vill inte jag. Fåglarna har fått frön, vedkorgen är full. Livet just nu är gott. Jans ben verkar må bra, det har kliat lite tyckte han, men annars okej. Och än sitter bandagen där de ska.

Molly har varit ute i friheten och sprungit runt. Nu ligger hon nöjd bakom min stol, på kalla golvet, inte på hundfilten som ligger nära. Varken regn, snö eller vind just nu. Änderna lever rövare i ån, överröstar nästan vattenfallet.

Idag fick jag två biobiljetter från ”Drop a story”, delad förstaplats för ett tag sedan med Ethel Hedström. Kul. Noterade att brevet var avsänt från Avesta, min födelsestad.

Middag idag – forellrom och murkelpaté före, hemgjorda räkcrèpes med mycket riven ost därefter. Och förstås ost ändå efter alltsammans. Paprika och tomater till som ”grönsaker”. Glass senare för den som vill.

Har hittat de böcker som beställts på Bokbörsen, alltid lika glädjande i mina bokhyllor med dubbla rader, i olika rum. Den alfabetiska ordningen är inte pålitlig. I morgon skickas de.

Syrran tyckte vi hade så luxuösa måltider – jag vet inte. Äter säkert dyrare mat nu när vi är två om kostnaderna, än när jag var ensam. Men det låter antagligen ”värre” än det är. Murkelpatéen till exempel, den har räckt som förrätt till tre middagar. Soppor gör jag ofta själv, forellromen är lyxig och dyr, men värd sitt pris. Hemgjorda pannkakor med räkstuvning och massor med riven ost – är gott, godare än dyra färdigköpta. Och betydligt billigare.

Ganska ofta gör jag stora satser grytor eller soppor. Just nu har jag ett jättestort vitkålshuvud i kylen (i Sumpan). Det blir säkert både kålsoppa, kålpudding och något annat. Och rotsellerin från förra veckan kommer att minska i omfång, om inte i morgon så på måndag. Kan bli grönsaksgryta, kan bli soppa med morötter och rödbetor. Ingen vet än så länge.

Frysen innehåller kycklinglårfiléer, köttfärs, torsk, lax, diverse grönsaker. Bröd, både Jans och det som jag föredrar. Bär som jag ibland blir inspirerad att använda, men ofta vet jag inte riktigt vad jag ska ha dem till – blåbär, hallon och jordgubbar. Mango.

När vi hade packat bilen för att åka hit, fick jag en aning om att en kasse möjligen stod kvar i lägenheten. Det gjorde den. Därmed har vi grönsakerna och rotfrukterna ovan, och potatis. Och ägg, som låg överst i den kassen. Det här med att få med allt som ska med är inte alldeles enkelt.

Och nu har jag torkat toagolvet för tredje gången sedan vi kom. Jan ”förstår inte”. Jag gör det. Han ids inte sitta och kissa, för då måste han ta av fleecen, hala ner hängslena och byxorna och blöjan och sätta sig. Det tar kanske för lång tid, han hinner inte – och då gör han vad han kan. Och jag blir less, även om jag också förstår hans dilemma. Furix gör inte det hela lättare, men oftare. Och det är bra. Jag ber om ursäkt för att jag bråkar om något som han inte kan kontrollera. Vi knegar på.

photo of man pouring liqueur on glass

Photo by Michal Lizuch on Pexels.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ännu en dag

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Vad gott det låter, allt du gör, och har hemma. I vår frys är det bara bröd och fiskpinnar nu…Fast okej, handling på gång. Hoppas att du får en fin söndag. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s