Söndag, den första i mars

Söndag 1 mars 2020 – har just skrivit ut februaris texter, en bunt. Insåg när jag läste igenom att de är sorterade i mappen på veckodag, inte datum. Hur ändrar man det? Vill hellre ha datum.

Där var inte ”mycket att ha”, så det spelar ingen roll. Mest stön över golvtorkning och tvätt. Trist läsning för alla, inklusive denna skrivande människa. Jan sover i sin stol, efter morgonens bestyr – han hade packat sin väska och trodde att vi skulle åka härifrån idag, som senast när vi var här. Handlar det om att han helst vill åka?

Har varit in till Norrtälje och handlat hörapparatsbatterier, blev förvånad när apoteket var öppet. Bra. Lämnade också Bokbörsen-böcker, alltid skönt när de kan komma iväg i rimlig tid efter kundens beställning. Borde hämta in ved, men har ingen lust just nu. 5 grader varmt ute, lite vind och tämligen molnigt. Tidigare tittade solen fram, men nu har den gömt sig.

Det blir grön sparris till köttbullarna och potatismoset idag, kostade bara 20 kr på Ica. Klockan är kvart i ett och vi har fikat, med äppelmunk till kaffet. Oj, vad jag inte har lust med någonting. Det finns onekligen saker att göra här, men ingenting får mig just nu att resa mig ur stolen och sätta igång. Jag försöker hålla vedspisen brinnande, det är allt. Och ladda pillerburken med medicin för två veckor, gjort. Ved är inhämtad, himlen ser ut som om den tänker släppa ner något. Regn förmodligen, eftersom det är plusgrader.

Det regnar nu, men spisen brinner och vedkorgen är full av torr ved. Vi tar en drink med lufttorkad salami före maten, Jan alkoholfritt rosé och jag en pink gin (lite) plus vitt sauvignon blanc, det blev drickbart. Men fortfarande är parfymlukten påträngande.

Rotsaker är skalade och skurna för att rostas i ugnen, det blir inget potatismos idag. Sparris ska kokas lätt, väldigt lätt. Och köttbullar stekas, de är färdiggjorda och frysta, men är inte stekta. Upptäckte jag när jag läste på paketet. När jag kollade igen, var de stekta, skulle bara värmas. Molly har ätit rå morot. Middagen blev god.

Hittar inte en beställd Bo Balderson-bok. Den finns någonstans, men var?

books in black wooden book shelf

Photo by Pixabay on Pexels.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s