Inget firande

Jag vill skriva, behöver skriva, men får bara ur mig mer eller mindre tjatiga berättelser om sjukdom och elände. Det blir jag inte gladare av. Ingen annan heller. Tjugo i fyra. Snöblandat regn eller tvärtom därute. Snart dags för Molly att få komma ut igen, men vi försöker vänta ut vädret.

I morgon, fredag, har vi veterligt ingenting på programmet. Annat än tvättstugan förstås. Det går fort att fylla tvättkorgen. Klockan åtta i morgon bitti fanns ledigt. Molly och jag var ute och blev blöta för andra gången idag, första gången regnade det inte.

Nyss fick jag ett telefonsamtal om att födelsedagsmiddagen på lördag är inställd. Corona. Klokt och tråkigt beslut av värdinnan. Bra säger jag. Vi har inte råd att kanske smittas av någon som kanske har varit i kontakt med någon som… Nu har vi alltså både fredag och lördag ”ledigt”, tvättar i morgon bitti och åker ut till Addarsnäs därefter. Bra trots allt.  Har mejlat hemstjänsten, och berättat för sonen att han inte behöver ta hand om Molly på lördag.

Har också talat med det andra födelsedags”barnet” som nog åker hem till sitt i morgon. Hon var redan på plats här för firande. Det reder sig, vi firar varandra längre fram när vi inte behöver vara nojiga över virus hit och dit. Jag är nöjd med att Jan är piggare och mera med idag än igår. Det räcker långt.

mini red hearts wallpaper

Photo by Ylanite Koppens on Pexels.com

Så, säger varmt grattis ändå,  till er båda kära gamla vänner, och vet att vi ses längre fram när världen är sig lik igen – eller ändå!

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s