”Hur blir det i morgon”

Fredag 13 mars 2020 – vi är på Addarsnäs sedan i förmiddags. Efter en vända i tvättstugan (start strax efter sex, ingen störs, separat hur på gården) kom vi iväg runt klockan tio. Skönt att vara här, Jan tog en mycket kort promenad tidigare i eftermiddags. Nu har vi ätit och han diskar. Orken är bättre idag, vad som avgör är svårt att veta. Jag har letat, och hittat, beställda Bokbörsen-böcker, skickar dem i morgon.

Syrran i Uppsala sitter hemma och träffar inte barn eller barnbarn. Klokt. Andra syrran kommer hem (hoppas vi) från Thailand på söndag. Vännerna som fyller år på söndag avstår från firande. Mycket är redan annorlunda genom corona och oron för smitta. Vi tvättar händer stup i kvarten, och smörjer in. Försöker låta bli att röra vid ansiktet, nyser inte någon av oss, varken i armveck eller annanstans. Jan har sina vanliga problem med slembildning och hosta därför, men det underlättas en aning av tabletter som är slemlösande. Han tycker dessutom att de smakar gott. 1-2 per dag verkar fungera hyfsat.

Om vi kunde så skulle jag gärna stanna här längre än till på måndag. Men, vårdcentral och läkarbesök tisdag, spolning av avlopp i lägenheten onsdag, lungröntgen torsdag. Sedan tror jag vi har en lugnare period någon vecka.

Och vännen i Västerås opererar sin höft på tisdag, tänker på henne och önskar henne allt gott. Hon har väntat länge, för länge. Hoppas inget kommer i vägen.

Jan har nu torkat disken också. Glad för alla aktivitetsyttringar. De betyder att hans hjärta fungerar bättre idag än igår.

Inga änder i ån. Var är de? Får de mat på ett annat ställe? Är de ute i sjön? Tomt och tyst i ån (frånsett vattenfallet som forsar ymnigt och hörbart). Skulle ha tagit in mera ved, men det får vänta till i morgon. Liksom påfyllningen av fågelfrö i automaterna, och sopandet av trappen. Där finns en del frön och skal från fåglarnas ätande. Några möss har jag inte sett till de senaste veckorna, men någonstans i närheten är de säkert.

Tulpanblad och påskliljedito sticker upp i den vanskötta rabatten, gula krokus runt det stora trädet. Högen med kvistar från förra veckan ligger kvar utanför häcken. Någon kanske tar hand om den, jag gör det inte – vet inte var jag kan slänga kvistar. Borta vid aklejorna brukar jag tömma aska, och ibland lite löv och annat vegetabiliskt skräp. Men inte alla de där kvistarna.

Kväll, Jan har lagt sig. Men kommer upp igen, ”hur blir det i morgon?”. Jag försäkrar att det blir som alltid, frukost och om han inte vaknat så väcker jag honom. Nu hoppas jag att han sover gott. Han har varit ”med” hela dagen, inte förvirrad – och så nu ändå, lätt orolig och undrande. Jag stoppar in ett vedträ till i vedspisen. Molly ligger på min säng, utan det skyddande lakanet. Hon får det. Vi sover gott tillsammans, för det mesta. Men jag sitter en stund till.

raining in the city

Photo by Josh Hild on Pexels.com

Fritt fram för tolkning av bilden, jag har ingen aning om vad den handlar om… Heller.

.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”Hur blir det i morgon”

 1. Fredrik i EU skriver:

  Sköt om er!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  gör så gott vi kan, kram och god morgon

  Gilla

 3. bergalott skriver:

  Tack Margareta ❤
  Din omsorg sträcker sig långt. Dina tanka värmer och gör mig lugn och glad 🙂

  Gilla

 4. Vad man önskar att Corona bara kunde försvinna…Vi är några sjuka här hemma, och lite orolig blir man ju, trots att vi inte tillhör någon riskgrupp. Hoppas att du, och Jan får en så fin helg som det bara går. Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s