Dagsnoteringar

Tisdag 17 mars 2020 – rivstart halv 7 när Jan passerade mina fötter som stack utanför sängen… Molly och jag gick ut, och därefter gick jag till tvättstugan. Nu klart, Jan ska strax klä på sig inför läkarbesöket som blev tidigarelagt, kl 13. Själv har jag också hunnit duscha.

En snabb vända till matbutiken medan tvätten tvättades blev det också. Inte alltför mycket folk, och nu har vi i alla fall mat och annat för någon vecka. Händerna tvättas stup i ett, för det mesta minns jag också att smörja in dem. Kaffekoppen kallnar bredvid min stol. Egentligen förstår jag inte varför jag tror att jag vill ha kaffe, dricker sällan upp alltiop.

Har också bokat av tandhygienist och färdtjänst dit, men bokat färdtjänst till 7 april och hjärtundersökning. Tandläkaren för Jan får också vänta, det handlar om rutinkontroll. Någon hårklippning blir det inte tal om nu, vare sig för honom eller mig. Fotvård på vårdcentralen 1 april tveksamt, ska nog boka av den idag. Får kolla med doktorn och Hava, om Jan fortfarande ska ha benen lindade går det ändå inte. Med stödstrumpor?

Det är krångel med internet, Telia nämndes inte i sammanhanget, och kanske är det ComHem här i huset – men något är inte som det ska med internet heller. Världen går sönder.

Strax ska jag gå och hämta bilen för att åka ett par kvarter ner till vårdcentralen. Tror att jag kommer ihåg var jag hittade parkering igår…

Hemma igen efter nära två timmar. Remiss till hjärtsviktsspecialist och dito sjuksköterska, köpt stödstrumpor på apoteket och med stor möda fått på dem för att testa några timmar innan de ska av igen. Rena motionsövningen för min del. Ytterligare en vätskedrivande tablett varje morgon. Väl omhändertagna som vanligt, EKG och syrsättning, vikt kontrollerades också. Det blir en del läkarbesök framöver… Nu är Jan trött (jag också) och sover en stund i sin stol. Jag slappnar av så här. Och Molly sover efter att ha varit omhändertagen av sonen medan vi var borta. Tack Anders.

Något blir det till middag, skåpen är fyllda. Men än vet jag inte vad. Lyckades hitta en parkeringsplats aningen närmare bostaden, lättare att komma ihåg eller upptäcka genom att trycka på låsknappen på nyckeln medan man ser sig om.

Corona blir allt mera hysteriskt. Bilder och info om 10 sidor med dödsannonser i italienska tidningar, extrem isolering anbefalls för oss ”gamlingar” men Siw Malmkvist tänker inte isolera, hon ska dansa i Let´s dance på lördag.

Nu är klockan fem på eftermiddagen. Godmiddag.

close up photo of a bed of white flowers

Photo by Simon Matzinger on Pexels.com

Tyvärr inte mina blomster, jag har bara tre i min vanvårdade rabatt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dagsnoteringar

 1. Vilket läge det är…Men vad ni kämpar på! Heja er, och kram!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tror de flesta av oss kämpar, om inte alltid så i perioder i livet – så heja dig med!!

  Gilla

 3. Caiden C skriver:

  Thanks ggreat blog

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s