Mat och en ny bok (inte min)

Så har vi ätit Galia-melon (perfekt mogen) med rökt lax o svartpeppar, murkelpaté med rödlökscumberland (bara jag) och ost (bara Jan). Om en stund ska han diska, allt är avsköljt och undanplockat.

Det här paketet med rökt lax (kallrökt) har hittills figurerat i tre måltider. I morgon blir det en fjärde, med ett par kokta potatisar och stuvad spenat. Bra köp. Patéen kanske dyker upp den också, det är en liten bit kvar som bör ätas upp.

Så håller jag på, kollar i kyl och frys vad som finns och kan kombineras med vad. Det börjar bli tunt med grönsaker (utom morötter, kål (!), lök och rödbetor), tomater finns en laddning till, sallad är slut, frukt likaså. Törs inte smyghandla, det får gå ändå ett tag till. Frysen innehåller bär av olika slag. Vitaminer? Vi lär inte dö av vitaminbrist…

Har idag korrläst en väns bok, Dödelsen av AnnaMari Solders, som bor utanför Näsåker. Vi möttes på en skrivretreat anordnad av Johanna Wistrand i Näsåker. Hennes berättelser gör mig lugn och tacksam, hennes respekt för liv och död och sätt att tala om födelse/dödelse får mig att känna ro. Snart, hoppas jag, kommer hennes bok och då tänker jag berätta det också.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mat och en ny bok (inte min)

  1. Vad hungrig jag blev när jag läste detta inlägg 😉 Och vad spännande att korrläsa en bok.

    Gilla

  2. beskrivarblogg skriver:

    Det var en god måltid, och det är spännande att korrläsa, jag möter många människors berättelser som jag aldrig skulle ha hittat annars, ha det gott – här blåser det för mycket för att vara ute, men en promenad bort till brevlådan blev det i alla fall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s