Sen torsdagskväll

Kan jag någonsin skriva något viktigt igen? Något som är viktigt för mig? Och därmed kanske för andra?

Känns inte så, verkar inte så, det jag skriver är dagsnoteringar om mat, man, demens, kiss och vad därtill hör. Trist för mig och trist för alla andra.  För ögonblicket är vi hemma hos mig, och det gör mig lite gladare än att vara i Sundbyberg. Nu kan jag skylla på att det är klokare (förmodligen) att vara härute på landet än nära Stockholm, med många smittsamma människor. Här träffar vi inga, här far jag snabbt iväg och handlar tidigt det nödvändigaste. Inga kontakter med andra människor, varken friska eller icke friska.

Före påsk ska vi in till Stockhom (färdtjänst från Sundbyberg) för ultraljud på Jans hjärta. Och efter påsk ska Jan in till Sveavägen och en specialist på hjärtsvikt. Annars håller vi oss här ute. Hemtjänsten får vänta, jag kan numera få på stödstrumporna själv (Jans).

När jag frågade Jan tidigare i eftermiddags om han kom ihåg att idag var Mats födelsedag, svarade han ”ja”. Kanske visste han på något sätt, utan att ha koll på någon almanacka, att det var så. Vi stannade där. Det var skönt i solen därute. En påminnelse om att livet också är gott.

20200201_094206

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sen torsdagskväll

 1. Men dina inlägg ger alltid mig något, (och det är det långtifrån alla inlägg som gör). Därför har jag valt noga, och läser bara de bloggar som tillför något, däribland din. Stor kram till dig, och hoppas att ni får en fin helg!

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tack, stor kram även till dig – och ta det väldigt lugnt i helgen!!

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Klart det du skriver är viktigt. Tidsdokument. Vittnesmål. Och verkligen inte några utnötta teman, tvärtom, sådant som det skrivs alldeles för lite om.

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Tack – behöver höra det du säger

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s