Tummen ner för Best

 

Måndag 30 mars 2020 – handlade på Ica klockan sju. Och ringde Schenker kvart över åtta, de gör ett nytt försök idag, ”annars får du väl vända dig till din vårdcentral”. Försökte tala om att vi inte är där den är, men då bröt hon samtalet med ”vi vet minsann också vad som händer just nu omkring oss”. Minns tyvärr inte om hon presenterade sig, trist kundbemötande.

Det hade snöat lite och snön yrde när bilarna körde om på motorvägen, när jag for tillbaka var den borta. Men himlen är mulen med lite sol och det blåser. Ingen altan idag.

Nu är Jan iförd det han ska. Han hade klätt på sig när jag kom tillbaka, men förstås utan både blöja och stödstrumpor. Efter frukosten blev det alltså först avklädning, därefter påklädning. Nu tar vi igen oss en stund. Jag dricker mitt som vanligt kallnade te. Han rakar sig med nyinköpt batteridriven rakhyvel. Jag kollar febertermometern och inser att den behöver bytas ut. Kanske blir det apoteket i morgon, även om just apotek är ställen som ska undvikas, för små och trånga och kanske många människor. Får vi inga blöjor idag heller måste jag kolla om de har. De öppnar tyvärr inte förrän klockan nio.

När jag tittar ut haglar det, himlen är mörk och marken vit. Så onödigt.

Nu väntar vi, på leverans från Systembolaget, de skulle ringa en halvtimme innan de är framme (och då kan de få bomkoden); och på Schenker… Klockan tre har Systembolaget levererat, men inte Schenker. Kundtjänst försöker få tag på chauffören, har försökt nu i tre kvart.

Aprilväder, hagel, sol, moln och blå himmel – det mesta samtidigt. Sofia ringde och erbjöd sig att handla om vi behövde något.

Till slut ringer kundtjänst tillbaka, chauffören har ställt av kartongen på adressen, utanför porten till ett GULT hus. Mitt hus är rött, vilket jag talat om för dem. Liksom att man behöver passera en bom, med kod, för att komma in på gården… ”Ojdå.”

Jag åker runt på tomtområdet här bredvid och kollar de två-tre gula hus som finns där. Här på gården finns inga gula hus. Den stackars kvinnan på kundtjänst ringer igen – nu har chauffören hämtat kartongen och levererar den i morgon. Hon kan inte garantera att den kommer på morgonen. Här ger jag upp och hoppas att den enda kvarvarande blöjan ska räcka tills nya kommer. Så urbota dåligt.

Jag får också veta att mitt klagomål per mejl borde gått till ett företag som heter Best, de sköter leveranserna åt Schenker (eller så). Där fick jag ingen kontakt när jag försökte i fredags – ska ta ett tag i morgon igen, men först efter att leveransen är här. De klarar uppenbarligen inte sin uppgift. I fredags hittade chauffören inte hit, lovade leverans på lördagen, ringde inte och talade om att han inte skulle komma på fredagen, det fick jag klart för mig när jag ringde upp honom igen. Naturligtvis sker inga leveranser på lördagar. Och inte på måndagar heller, visar det sig, åtminstone inte till rätt adress.

Nu en stärkande whisky från den leverans som kom fram idag, precis som utlovat.

Det här kan man bland många ord läsa på den tjuuusiga hemsidan:

Nöjda kunder

Som ett resultat av vårt flexibla och innovativa tänk kan vi stoltsera med många kändaoch viktiga referensprojekt, som exempelvis DNU (Det Nye Universitetshospital i Aarhus), NKS (Nya Karolinska Solna i Stockholm) och SUS (Skånes Universitetssjukhus i Malmö) m.fl.

 

Nya Karolinska är ju en förtroendeingivande referens.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tummen ner för Best

 1. bergalott skriver:

  Det är då själva f*n. Skriver och ska skicka iväg så är internet borta. Hoppar i ur som i skur, hela tiden. Få se om jag hinner färdigt nu då. Under tiden som jag drog ut stickan ur datorn (för det har jag meddelats att jag ska göra en stund), så tog även jag mig en liten virre och sågade ett par masonitbitar på köksbordet.
  Skrev om ”utan personligt ansvar = UPA” och ville likna den vid motormännens hedervärda ord vad gäller bilkörning. Men de passar inte i byråkratin eller enskilda hjärnor där vare sig sunt förnuft eller omdöme råder.
  Hi Hopp och Heppla…. på`t igen. Gult hus mmooooooooooooooaaahaaaääää… suck 😦

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Ja, ungefär så, gult hus… Hoppas på i morgon, håller hårt i den sista blöjan. Kram på dig, sköt om dig, undvik annat folk, ät bra och var ute så mycket du kan i aprilvädret!

  Gilla

 3. Ninna skriver:

  Det tycks onekligen vara så att vissa har helt fel jobb. Kundtjänstkvinnan kanske man kan förstå. Med tanke på ”nuvarande omständigheter” som det ofta sägs. Men chauffören? Har han inte hört talas om GPS? Och hur är det med att läsa innantill. Gult eller rött? Eller är karlstackarn färgblind?

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Vi får se om han hittat hit idag…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s