Bra ultraljud

Tisdag eftermiddag, 7 april 2020 – hemma igen efter ultraljudet. Kvinnan som hanterade apparaten såg förstås hjärtflimret, ”men det har han väl haft ett tag, hjärtat ser ju annars bra ut”. Det gjorde oss glada. Färdtjänsten gick att bok om, så att vi också kunde åka tillbaka efter bara en kort väntestund. Skönt när allt fungerar. Nu kör jag ett par tvätt- maskiner, och i morgon åker vi hem till mitt och Addarsnäs. Såg just i statistiken att Sundbyberg har relativt många smittade per 10 000 (tror jag det var, jag är inte riktigt pålitlig när det gäller siffror), men 125 var högt i jämförelse med andra kommuner i närområdet. Så här ska vi inte vara mera än vi måste. Anders, sonen, måste tyvärr förbli här.

Nu tar Jan igen sig i sin stol, vi har fikat och det känns bra att ha gjort det vi skulle idag. Nästa vecka hjärtsviktspecialist, och dessförinnan nya prover på vårdcentralen – och däckbyte. Vi får lov att åka tillbaka direkt efter helgen, den 13 april. Därefter tänker jag att vi finns hemma hos mig någon månad, om inget oväntat och förskräckligt inträffar. Om ingen av oss blir sjuk.

Tvätten är klar, bara två maskiner. Vikt och undanlagd, utom det som ska med i morgon.

Jan ligger på sängen och vilar en stund, jag har stekt bacon till ugnspannkaka och försöker nu vädra ut matoset, och har tagit fram hallon och blåbär ur frysen. Middagen idag, ost efter.

Känner mig piggare idag, kanske var ”dimmigheten” de senaste dagarna bara oro inför ultraljudet idag? Visar sig.

Ett bekymmer har jag just nu – veden därhemma är slut. Okej, vedkorgen inne är fylld, men vedboden tom. Några alltför långa vedträn ska kapas och kanske därmed kunna klyvas, men inte många. Kanske kan förvaltaren på gården bistå med någonting som går att elda – får kolla när vi kommer ut. Annars får element och fläkt duga för uppvärmning. Går det också, men är inte lika trevligt som en sprakande vedspis.

Jag har för första (och förmodligen enda) gången i livet ätit ”mjuka kryptoniter, sur & salt viol” – gåva i samband med köp av Cathy Catarina Söderqvists bok Fingal Olsson och hans stora tvivel. Har ännu inte hunnit läsa boken, men har läst tidigare om Fingal och tyckt om. De där kryptoniterna tror jag inte att jag behöver framöver, men gärna flera böcker av Cathy Catarina Söderqvist. Den senaste boken blir min påskläsning.Fingal Olsson och hans stora tvivel (häftad)

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s