God morgon

Natt, skärtorsdag, svart därute, varmt och skönt i köket. Vedspisen brinner, tack vare Örjan. Glad och tacksam att få veden levererad utanför vedboden. Nyss åkte hans bil (och han?) förbi, en inspektionsrunda så här på kvällen kanske. Han håller koll och det känns väldigt tryggt.

Jan sover, åtminstone hoppas jag det. Strumporna är avtagna, han är omstoppad i sin säng, den nya värmefläkten går och det stora fula elementet har flyttat ut till tvättrummet. Jag har en stund alldeles ensam, innan jag också kryper i säng.

Det är konstigt hur snabbt det trots allt går att vänja sig vid den här konstiga tillvaron. Vi ska åka in till Sundbyberg igen på annandag påsk, provtagning tisdag morgon, däcksbyte efter lunch i Gustavsberg, läkarbesök nästa dag för Jans del, tandläkare för mig dagen efter. Sedan tillbaka hit till Addarsnäs. Jag vill vara här, och kanske kommer Molly med oss när vi åker tillbaka hit. Hon stannar hos sin matte nästa vecka, så mycket vet jag. Saknar henne och inser samtidigt att det är skönt att inte behöva bry mig om henne också…

Har ställt ut soptunnorna, men det blir väl ingen hämtning i morgon på långfredagen. Vet inte. När jag ändå var in till Norrtälje idag, så slängde jag den gamla värmefläkten och en mopp på sopstationen i Görla. Numera hittar jag dit. Hade tänkt tvätta bilen också, men insåg att jag kan göra det på Mekonomen i Gustavsberg nästa vecka. Där kan jag stå och vaska utan att behöva åka in i en sådan där otäck sak med stora borstar och vatten överallt. Gillar inte sådana. Har bilen varit otvättad hela vintern så klarar den sig en vecka till. Kan ju dammsuga och städa inuti när vi är här, med förlängningssladd till dammsugaren. Ett projekt för morgondagen kanske.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s