Ved under tak

brown firewood

Photo by Paula on Pexels.com

Långfredag 10 april 2020 – klockan är snart fyra på eftermiddagen. Solen har gömt sig, men Jan har suttit på altanen ett par timmar. Jag klöv ved. Hela den stora säcken är inne i källaren, kluven och färdig att använda. Ända tills jag var nästan klar hade jag två härliga vedtravar bakom mig och klyven. Sedan rasade alltihop, så nu är golvet täckt av ved. Jag tog mig ut. Kroppen är trött nu, och den sönderbitna tanden är vass. Annars är det bra, jag är nöjd med att ha tagit hand om min ved innan det kom något regn. Den stora säcken är hopvikt i vedboden, pallen står kvar utanför. Bra sysselsättning en lång dag.

Middag blir gubbröra (nyss gjord), skagenröra, avocados, sallad, röd paprika, ost. Känner inte för mera matlagning. I morgon kanske jag städar bilen inuti. Bilden ovan visar inte min ved…

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ved under tak

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Vad bra att du tog hand om veden, kan tänka mig att det är en skön syssla på sitt vis, även efteråt. Hoppas du får sova gott inatt, nu kryper jag ner, var uppe ovanligt länge idag. Kram!

    Gillad av 1 person

  2. midsommarros skriver:

    Fint att du fick din ved kluven👍 men synd att traven rasade😟 Blev riktigt sugen på Skagenröra (på rostat bröd) 😊 Hoppas det smakade 🦐

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s