Påskafton

Påskafton, 11 april 2020 – tror att jag trodde igår att jag skulle städa bilen idag. Det gjorde jag inte. Men vedspisen svärtades, och elspisens ugn och plåtar blev renare. Det tog sin tid. Några timmar på altanen har vi också njutit av, och snart blir det en Janssons frestelse till middag. Nu har jag duschat och tvättat håret. Renare jag också.

Jan har motionerat några vändor på altanen med rullatorn, under protest. Hans benmuskler försvinner alltför snabbt, och därmed blir det svårare att gå – etcetera. Jag tjatar, han gör oftast så småningom som jag säger.

Ett kraftigt blåmärke på vänster arm visar var vedträt landade, det som hoppade ur klyven igår. Bra att det tog där det tog, och inte högre upp.

Kul (inte) att göra en god Jansson, och så går Jan ut på toa mitt i middagen, och stannar där. Länge. Bra att magen fungerar, men varför mitt i middagen? Kall Jansson, han äter en tomat också. Ingen sallad, inget hårt bröd. Jag blir lack, och äter en portion till alldeles själv. Någon avocado med skagenröra eller gubbröra ville han inte ha. Men nu ser det ut som om gubbröran ändå frestar lite. Försöker att inte vara sur. Lyckas dåligt. Och lite sallad åker ner, för min skull. För mina sura miners skull. Ändamålet helgar medlen heter det visst.

Nu har

bird s eye view photo of coastline during daytime

Photo by Daniele Putti on Pexels.com

vi tillsammans tittat på flera av de program som handlar om sicilianska husdrömmar – det blir fint det där rosa slottet. Och det kostar pengar, hoppas bara att de inte också drabbas av Italiens corona.

Jan har nu lagt sig, och jag ska strax göra detsamma. Det är bara skönt att vara alldeles ensam en liten stund innan jag ska sova. Vedspisen har slocknat, jag bryr mig inte om att tända den igen förrän i morgon bitti. God natt.

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Påskafton

 1. Jag tycker att du verkar ta hand om dig och Jan så bra! Men visst är det skönt med ensamma stunder. Hoppas att ni får en fin dag. Kram!

  Gilla

 2. bergalott skriver:

  Det är alltid en bragd att från avoghet och obehag kunna acceptera – precis den man är. Helgonen finns annanstans 😉 Eller hur? ❤ ❤ ❤

  Gilla

 3. midsommarros skriver:

  Kan inte annat än beundra ditt orkande, lite sura miner förstår man bra, du är ju bara en människa såsom vi andra!
  Vi badade bastu igår på Smultronstället o min gubbe tog ett dopp i det blå (3 oC) men för kallt för mig ännu!
  Sicilianska husdrömmar låter som ett intressant program, men ett sådant projekt skulle inte jag företa mig (för mycket fötterna på jorden – typ), men säkert intressant att följa med 😊 (Vi ser inte heller TV från Sverige på landet, hemma abonnerar vi på ett paket somm möjliggör det).
  Ha en bra Påskdag 🐣

  Gilla

 4. beskrivarblogg skriver:

  Ett dopp i Addarn som ligger alldeles nära är för kallt fortfarande även för mig. Men det låter härligt. Ha det skön i resten av helgen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s