Påskdag

Påskdagen 12 april 2020 – mulet, har regnat. Inget uteväder. Började dammsuga, men när jag skulle byta påse hade jag flera av fel sort. Resten av dammsugandet får vänta, torkade golven i stället. Eldar. Just nu fikar jag ensam, Jan sitter på en stol i sovrummet och halvsover. Det brukar han göra efter morgonbestyr med dusch, rakning och klädsel. Och än har han inte trillat av stolen. Det stabila skrivbordet stöttar upp honom. Någon bilstädning blir det inte heller.

Inser att tandläkaren har bokat två tider, jag ska bara ha en till att börja med. Har skickat sms, hoppas det fungerar.

Jag tar fram vår lilla lammstek, den ska ha rumstemperatur när den tillagas. Och brynas med nätet kvar, läste jag mig till när jag undrade. Så in i låg ugnsvärme, termometer, tror inte längre än tre kvart, liten som den är. Mycket vitlök instucken där det går, salt, svartpeppar, timjan

. Råstekt potatis till, tyvärr ingen mintgelé, den är slut och någon mynta har jag inte heller. Sallad och ost.

Tänker på vänner utomlands, och hoppas de inte blir sjuka. Har förstås samma hopp för alla härhemma… Tänker också på de vänner som inte bara oroar sig för corona och sjukdom, utan kanske också slåss med sina speldemoner. Demonerna vädrar morgonluft i kristider, är lätta att väcka till liv även om de slumrat länge. Tacksam att jag själv inte känner det suget nu, men tror att många gör det. Och åker djupare ner i skam och obefintlig självkänsla, med noll självrespekt och noll ekonomi, skulder som bara växer. Önskar er kraft att stå emot.

En god middag är äten, Jan diskar.

plated dishes on white surface

Photo by Naim Benjelloun on Pexels.com

Riktigt så artistisk var inte vår lammstek…

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s