Free Spin

Det här publicerade mitt förlag idag:

Ordberoende förlag – ger ut böcker som berör

Free Spin – Berättelsen om mitt spelmissbruk. Jag vill inte att någon annan ska behöva skriva en sådan bok

Ordberoende förlag – ger ut böcker som berör – 2020-04-12 16:22 CEST

Nu är det farligt lätt att tro att allt ska ordna sig med den där vinsten i något spelsammanhang. Den där som bevisligen (?) många andra vunnit. Jackpot. Tro mig, du kommer bara att förlora.

Jag skrev boken ”Free Spin, berättelsen om mitt spelmissbruk”. Jag vill inte att någon annan ska behöva skriva en sådan bok.

För mig var det nödvändigt, jag behövde skriva för att överleva mitt spelberoende. Nu har många människor den tid som de kanske inte haft tidigare, är uttråkade och oroliga, bekymrar sig över hur pengarna ska räcka till allt när de är permitterade. Nu är det farligt lätt att tro att allt ska ordna sig med den där vinsten i något spelsammanhang. Den där som bevisligen (?) många andra vunnit. Jackpot.

Tro mig, du kommer bara att förlora.

Om du har tur kanske du enbart förlorar pengar. Har du mindre tur förlorar du också din självkänsla, din respekt för dig själv, din tro på att du faktiskt har ett värde. Att du är viktig, att du duger som du är. Om du har tur fortsätter den du älskar att älska dig. Och de dina slipper skämmas över att du spelat bort hela din existens. Slipper säga ”morsan är alldeles väck, hon är inte klok”.

Jag hade också tur som förlorade allt jag någonsin ägt. Inte för att det var mycket, men det var mitt. Plötsligt var ingenting mitt längre. Allt var borta, bortspelat. Kronofogde, skamliga räntor på lån, rädsla varje gång något låg i brevlådan. Efter flera år skuldsanering, som snart är klar. En ynka liten början på ny självkänsla, ny glädje över att jag överlevde.

När det värsta hänt, och alla mina svek och lögner avslöjats, blev mitt sätt att bearbeta mitt liv att skriva och beskriva. Mina ord bekräftade för mig att det går att överleva, det går att vilja leva igen. Också när det mesta tycks förlorat. Historien kan inte göras om. Den kan accepteras, den kan få vara historia – och liv kan levas med ett spelmissbruk som historia.

Free Spin är berättelsen om mitt spelmissbruk. Min bok gjorde mig fri. Den gav mig mitt liv tillbaka. Jag är tacksam också för de eländiga åren, för alla sorger, och all skam. Jag lever, och idag spelar jag inte. För min egen trygghet har jag registrerat mig (kontinuerligt, ett år i taget) på spelpaus.se. Gör det du med.

Free Spin finns som inbunden, e-bok och ljudbok.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Free Spin

  1. midsommarros skriver:

    Jättefint att du skrivit om detta, hoppas det hindrar andra från att falla för frestelsen! Modigt och det bästa är att du klarat av att sluta och tagit tillbaka ditt liv! 👍

    Gilla

  2. Viveka skriver:

    Väldigt fint o bra skrivet Margareta. Mycket, mycket 👍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s