”Jag tänker bara”

12 april 2020, kväll – tar fram ett tomt dokument. Kanske hamnar några ord här, det kliar i fingrar och hjärna, men allt känns ändå avlägset och ofokuserat. Om det nu är så att jag vill något. Klockan är bara halv sju, en ganska varm kväll. Visserligen många och mörka moln, men också lite ljus från solen där bakom. Inget mera regn än det som föll i natt eller morse.  I morgon far vi tillbaka till Sumpan för diverse ärenden.

Jag skriver om vårt liv nu, Jans och mitt. Berättar om hur det är att vara gammal, och leva tillsammans med före detta maken som också är gammal, och dessutom skruttig i kroppen och med tilltagande demens. Tack och lov har han också för det mesta ett gott humör, en accepterande inställning till tillvaron som den ter sig numera. Jag är bråkigare, otåligare.

Idag frågade jag honom ”vad tänker du på” – han såg tankfull ut. Svaret blev efter lite funderande ”jag tänker bara”.

Också när jag tänder snett emellanåt, är jag glad att han slipper bo på ett ”boende” som det visst heter, och kanske därmed slipper smittas av viruset. Vi försöker vara så försiktiga det bara går, men nu i veckan ska vi till vårdcentralen för nya prover, och till en läkare inne i Stockholm, med färdtjänsttaxi. Jag gillar det inte, önskar att vi kunde stanna här hemma i mitt lilla hus utanför Norrtälje hela tiden. Tills allt som har med corona att göra är över, om det nu går över någon gång.

Både Jan och jag är ”riskgruppsplacerade” genom vår ålder och Jans sjukdomar. Frivillig karantän så långt möjligt, ingen hemtjänst även om den har beviljats av kommunens handläggare. Jag har lärt mig dra på hans stödstrumpor, sorterar hans mediciner, ser till att recept förnyas. Än har jag inte klippt vare sig hans eller mitt hår, men hans ögonbryn. Vi reder oss, blir håret för långt lär jag väl klippa även hans hår och min lugg. Resten av mitt kan jag sno ihop i en snodd, eller en påsklämma, som förr. Tjugo över nio, dags för sängen och en stunds läsning. God natt.

woman wearing brown overalls near brown tree

Photo by Edu Carvalho on Pexels.com

Could be me on a joyous day!

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Jag tänker bara”

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Hoppas du får sova gott, jag kröp ner för ett tag sedan och ska släcka snart efter en stunds läsning. Bra avslut på dagen. Ta hand om dig❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s