Gladbok och annat

Torsdag 16 april 2020 – nere i tvättstugan redan halv sju. Ingen hade bokat första tiden, bra. Jag kan köra två maskiner.

Te bredvid mig, Jan sover fortfarande. En lugn och tyst morgon, med sol utanför fönstren och två magnoliaknoppar som börjat slå ut på det lilla trädet på gården. Glädjenoteringar här, Gladskrivboken påbörjas när jag väl är hemma hos mig igen.

Den här dagen har ännu inte fått någon riktig karaktär, den har inte visat vad den kommer att innehålla. Jag hoppas att den blir lugn och fin, och att tandläkarbesöket i eftermiddag går bra.

Jan har vaknat, vi äter frukost. Tvätten är färdig, nästa anhalt är torktumlare och torkskåp. Alltihop är klart innan klockan hunnit bli åtta. Bra jobbat.

Jans nya tofflor ska hämtas i Bergshamra, hittade en karta som visade hur vi tar oss till Ica Nära på Virkesvägen. Krångligt med olika hämtställen för olika distributörer.

Plockar ihop lite, hoppas vi kan komma iväg efter tandläkaren.

Försöker mejla Telia angående en obegriplig faktura, får snabbt mejl tillbaka. De kan inte hantera fakturafrågor per mejl, ger mig rådet att ringa (och sitta i telefonkö) – och det var för att undvika det som jag mejlade. Moment 22. Ringer och hör ingenting, inte ens vilken plats i kön jag skulle få. Hörs inget ens med högtalare och förstärkt volym, och hörapparater… Skriver ett surt brev. Telia hamnar inte i gladboken. Och klockan är bara halv tio.

white flower in bloom

Photo by Valeriia Miller on Pexels.com

Så här kommer det att se ut när alla knoppar slagit ut.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gladbok och annat

 1. Telia skriver:

  Hej!

  Låter som att du hade en härlig dag igår om vi bortser från den obegripliga fakturan. Vi på Telia kikar mer än gärna på den för att reda ut det som är oklart om du inkommer till oss. Det låter som du försökt nå oss via vår allmänna e-postingång där vi inte kan besvara kundrelaterade frågor men vi finns redo att hjälpa till via chatt på vår hemsida eller via Telia Sveriges facebook där du också kan chatta med oss, på så vis slipper du den mindre roliga telefonkön. Hoppas att du hör av dig så att vi får ordning på fakturorna!

  Önskar dig en go dag.

  Med vänlig hälsning,
  Laura Nyström
  Kommunikatör – Telia

  Gillad av 1 person

 2. Hoppas att du och Jan får en fin kväll, och att det löser sig med Telia;)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s